Serie: Vampire Born #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Vampiers
Gepubliceerd: in Augustus 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Brooke Keller is een middelbare scholiere die nooit lang op 1 plaats heeft gewoond.  En wanneer ze eindelijk lang genoeg in een stad woont voor een date met de jongen van haar dromen, komt haar leven in gevaar na het doden van een man die probeerde haar te ontvoeren. Brooke begint een gevaarlijke zoektocht in een poging om erachter te komen wie er achter haar aan zit en hoe ze te stoppen. In een wereld vol machtige vampiers, moet Brooke een kant van haarzelf leren kennen waarvan ze nooit wist dat ze die bezat, met het risico haar leven te verliezen om het te kunnen redden.

Review:

Het verhaal begon een beetje langzaam, de eerste hoofdstukken draaiden alleen om de beginnende relatie van Jaren en Brooke en ik begon even te twijffelen of ik wel in het goede boek begonnen was. Maar na de poging tot ontvoering van Brooke kwam het verhaal in een stroomversnelling terecht. Brooke is een sterke persoonlijkheid maar de ontdekking van wat ze is maakt haar een tikkeltje onzeker. En dat Jaren haar dumpt nadat hij hoort dat ze half Vampier is maakt het er zeker niet beter op en ik vond het ronduit zwak van hem. Haar moeder en oom besluiten dat ze beschermd moet worden en schakelen daar Mirko voor in. Hij is knap, donker en sexy en traint haar om haar vijanden te kunnen verslaan. Hij laat haar duidelijk merken dat hij zich aangetrokken voelt tot haar en ik moest vaak lachen om zijn direkte aanpak en opmerkingen. Een quote van Mirko die te leuk is om niet te noemen:

Will you mess up my bed with me?

Tijdens haar training en op de momenten dat ze zich bedreigd voelt komen er bij Brooke steeds meer bijzondere krachten naar boven, krachten die zelfs de oudste en machtigste Vampiers verbijsteren. En terwijl ze druk bezig is zichzelf te wapenen tegen vijandige vampiers moet ze ook nog eens jongleren tussen 2 jongens die om haar hart strijden en probeert ze haar familie en vrienden te beschermen.
Descended by Blood gaat over vampiers, maar een heel ander slag vampiers dan we gewend zijn. Deze kunnen gewoon in daglicht lopen, drinken bloed maar kunnen ook gewoon eten en drinken en heten geen vampier maar Pijawikan. Ik vond het verfrissend en uniek. Het heeft een hoop spanning en actie, is humoristisch en de romantiek is heerlijk. Ik kijk uit naar het volgende deel, Enemy Within,  dat ergens in 2012 uit gaat komen.