Serie: Existence #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Geesten
Gepubliceerd: December 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆ 
Add to Goodreads
Wat gebeurt er als je gestalkt wordt door de Dood?
Je wordt verliefd op hem natuurlijk!
Zeventien jaar oude Pagan Moore heeft haar hele leven al geesten gezien. Zodra ze zich realiseerde dat de vreemdelingen, die ze vaak door muren zag lopen, niet zichtbaar waren voor anderen, begon ze ze te negeren. Als ze niet laat merken dat ze ze ziet laten ze haar alleen. Totdat ze op de eerste schooldag uit de auto stapt en een ongelooflijke sexy jongen ziet loungen op een picknicktafel met een geamuseerde grijns op zijn gezicht. Probleem . . . ze weet dat hij dood is. Maar hij gaat niet weg ook al negeert ze hem, en hij doet iets wat geen van de andere geesten ooit gedaan heeft . . .  hij praat tegen haar. Pagan is gefascineerd door hem. Wat Pagan zich niet realiseert is dat haar tijd om te sterven nadert en de geest waar ze verliefd op is geen geest is. Hij is de Dood en hij staat op het punt om alle regels te breken.

Review:

Door haar hedendaagse romans ben ik fan van Abbi Glines geworden en ik keek daarom ook uit naar haar Paranormale debuut. Helaas heb ik niet zo genoten van Existence als ik gehoopt had maar het was wel zo boeiend dat ik hem niet weg kon leggen en achter elkaar uitgelezen heb.
Het plot is uniek en het heeft 2 knappe jongens; Leif de jongen die Pagan al jaren kent maar die ze nooit heeft gemogen en Dank, de geest die, in tegenstelling tot alle andere geesten, met haar kan praten.
Eén van de dingen die mij tegen stond in dit boek waren de naam Dank, echt vreselijk, en hoe vaker ik hem las hoe erger ik het begon te vinden. En zo vaak als zijn naam in het verhaal voorkwam, zo weinig hebben we hem gezien,  jammer want ik heb hem daardoor niet echt leren kennen en de momenten dat hij en Pagan wel samen waren waren sexy en intens en zijn liefde voor haar was erg mooi. De verliefdheid van Pagan voor Leif was iets te makkelijk en snel voor mijn gevoel en de snelheid waarmee die verliefdheid weer weg was vond ik een beetje irritant; het ene moment huilt ze omdat ze denkt dat haar gevoelens niet beantwoord worden en een moment later, als die gevoelens wel beantwoord worden, twijffelt ze aan haar gevoelens voor hem.
Het einde was vreemd en open en je zou denken dat er een vervolg op komt, maar daarover is nog niks te vinden op het blog van Abbi. Er is wel info te vinden over een nieuwe hedendaagse roman, Because of Low, die gaat over Marcus Hardy, één van de karakters uit Breathe. Ik kijk er naar uit en hopelijk wordt dat weer een 5 sterren exemplaar. Voor Existence geef ik er maar 3.