Serie: The Infernal Devices #2
Genre: YA, Paranormal, Steampunk
Gepubliceerd: December 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
In de magische onderwereld van Victoriaans Londen, heeft Tessa Gray eindelijk veiligheid gevonden bij de Shadowhunters. Maar die veiligheid is maar van korte duur als een complot wordt beraamd om haar beschermer Charlotte, hoofd van het Instituut, te vervangen. Als Charlotte haar functie verliest zal Tessa op straat komen te staan en een gemakkelijke prooi worden voor de mysterieuze Magister, die Tessa's krachten wil te gebruiken voor zijn eigen duistere doeleinden.
Met de hulp van de knappe Will en de toegewijde Jem, ontdekt Tessa dat de oorlog van de Magister tegen de Shadowhunters zeer persoonlijk is. Hij verwijt hen een tragedie die zijn leven lang geleden gebroken heeft. Om de geheimen van het verleden te ontrafelen reist het trio van een herenhuis in het in mist gehulde Yorkshire, naar de sloppenwijken van Londen, naar een betoverde balzaal waar Tessa ontdekt dat de waarheid van haar ouders nog duisterder is dan ze zich had voorgesteld. Als er een uurwerk demon met een waarschuwing voor Will komt, realiseren ze zich dat de Magister elke beweging van hen volgt en dat één van hun eigen mensen hen heeft verraden. Tessa's hart wordt meer en meer naar Jem getrokken, hoewel haar verlangen naar Will, ondanks zijn donkere stemmingen, haar blijft ontwrichten. Maar iets veranderd in Will, de muur die hij om zich heen heeft gebouwd brokkelt af. Zou het vinden van de Magister Will bevrijden van zijn geheimen en Tessa de antwoorden geven over wie ze is en wat ze was geboren om te doen?
Als hun gevaarlijke zoektocht naar de Magister en de waarheid de vrienden ingevaar brengt, leert Tessa dat wanneer liefde en leugens worden gemengd, zelfs het zuiverste hart corrupt kan worden.

Review:

Cassandra Clare weet me elke keer weer te boeien met haar boeken. De 1e 4 delen van The Mortal Instruments waren een genot om te lezen, net als  het 1e deel van The Infernal Devices. En als ik nog niet overtuigd was van de geweldige schrijfkunst van CC dan ben ik het na het lezen van Clockwork Prince zeker! Wat een geweldig vervolg op het 1e deel. Spanning, humor, romantiek, verdriet, je vind het allemaal in The Clockwork  Prince en vanaf de 1e letter werd ik het verhaal weer ingezogen. Ohh en wat had ik het te doen met Will. Ik wil er niet teveel over los laten want dan verraad ik teveel, maar we komen er achter waarom Will iedereen op afstand houd en dat is een zeer triest verhaal. Tessa wordt heen en weer geslingerd door haar gevoelens voor Jem en Will en ze maakt een, naar mijn idee, te overhaaste keuze. Aan het einde weten we nog steeds niet wat Tessa is en wat de Magister van haar wil en de cliffhanger laat je wensen dat we alweer een jaar verder zijn (december 2012) want dan komt Clockwork Princess uit.