Serie: Night Huntress #1, 2 & 3
Genre: Adult, Paranormal, Vampiers
Gepubliceerd: in 2007, 2008 & 2009
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Half-vampier Catherine Crawfield gaat achter de ondoden aan met wraak, in de hoop dat een van hen haar vader is, degene die verantwoordelijk is voor het ruïneren van haar moeders leven. Dan wordt ze gevangen genomen door Bones, een vampier en premiejager, en wordt gedwongen tot een onheilig partnerschap.
In ruil voor het vinden van haar vader gaat Cat ermee akkoord om samen te trainen met de sexy vampier tot dat haar reflexen zo scherp zijn als zijn tanden. Ze is verbaasd dat ze niet eindigt als zijn eten; zijn er toch goede vampiers? Al snel weet Bones haar ervan te overtuigen dat half-dood zijn niet altijd slecht hoeft te zijn. Maar voordat ze van haar nieuwe status als kick-ass demon hunter kan genieten, worden Cat en Bones achtervolgd door een groep moordenaars. Nu zal Cat een kant moeten kiezen . . . en Bones blijkt net zo verleidelijk te zijn als een man met een hartslag.

Review:

Deze serie stond al heel lang op mijn te lezen lijst, maar ik heb het lezen ervan telkens uitgesteld omdat er al zoveel delen van uitgebracht zijn (6) en het einde lijkt, met zowiezo nog 3 delen in de planning, nog lang niet in zicht te zijn. Het schrikt me elke keer weer af om aan zo'n lange serie te beginnen,  maar ik las er zo veel goede beoordelingen over dat ik het niet langer uit wilde stellen.

De kijk op Vampiers is in deze serie vernieuwend en verfrissend. De schrijfstijl is goed en de karakters zijn goed en geloofwaardig met in de hoofdrol Cat, een kick-ass heldin. Ze is pittig, koppig, sterk, heeft gevoel voor humor en heeft vanaf haar 16e jaar al menig Vampier de dood in gejaagd. Maar tijdens haar laatste jacht kruist ze het pad met Bones en ipv dat ze hem naar het hiernamaals stuurt neemt hij haar gevangen.

Bones is een knappe Vampier met bleekblond haar, bruine ogen en een sexy Engels accent en na een verhitte strijd stemt Cat er in toe zich door hem te laten trainen. De dialogen zijn geweldig, vooral door het accent van Bones, en de romance kwam niet op de voorgrond maar was zeker een goede aanvulling. Door al die goede recencies had ik verwacht zeker 5 sterren te kunnen geven maar nee, ik blijf steken bij 4; hij was erg leuk maar ik vond hem niet zo geweldig als ik verwacht had.

Dat kan ik niet zeggen van deel 2. One Foot In The Grave krijgt zeker 5 sterren!
Op de één of andere manier vond ik de humor in dit deel vele malen leuker dan in deel 1 want ik betrapte mezelf erop dat ik regelmatig hardop zat te lachen. Dit kwam zeker door Bones want hij was in dit deel veel leuker; zijn geweldige Britse humor kwam regelmatig om de hoek kijken, hij heeft zijn haar donker geverfd (wauw!), hij gaf zijn gevoelens meer bloot, was romantisch, bezitterig en liet geen spaan heel van degenen die het leven van Cat ook maar durfden bedreigen.
Er zat enorm veel actie in en ik heb geloof ik nog nooit zoveel koppen zien rollen, ledematen rond zien vliegen en harten doorboord zien worden.

At Grave's End (#3) gaat op dezelfde voet verder, het blijft spannend en af en toe is het verschrikkelijk gruwelijk maar dat was voor mij geen reden om hem weg te leggen want de humor trekt alles weer in goede proporties. Ook de romance blijft leuk en neigt er een beetje naar een love-triangle te worden want 1 van Cat's collega's steekt zijn liefde voor haar, tot ergernis van Bones (wat weer hilarische momenten tot gevolg heeft), niet onder stoelen of banken.

Het einde van deel 3 is dusdanig dat je dit ook als een 3-delige serie zou kunnen lezen en ik heb daarom besloten eerst een aantal andere boeken te gaan lezen, maar ik ga zeker verder met deze serie; ik ben blij dat ik eraan begonnen ben want ze zijn gewoon te goed om te laten liggen! Omdat ik voor deel 3 ook 5 sterren geef rond ik het totale gemiddelde af naar boven.


Dit is een gedeelte van de banner van de website van Jeaniene Frost; Cat & Bones, is het niet prachtig!