Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: September 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆ 
Add to Goodreads
Aimee en Alan hebben geheimen. Beide tieners hebben een ongewoon verleden en krachten die ze het liefst verborgen houden. Maar wanneer ze elkaar ontmoeten, in een koud stadje in Maine, kunnen ze niet voorkomen dat hun geheimen uitlekken. Er gebeuren de laatste tijd vreemde dingen, en ze hebben beiden het gevoel dat er iets, of iemand, is die hen achtervolgt. Ze hebben het mis. Ondanks hun ongewone geschiedenis en krachten is het niet Aimee, noch Alan die werkelijk wordt achtervolgd. Het is Alan's nicht Courtney, die in een wanhopige smeekbede om haar vermiste vader te vinden een demoon heeft uitgenodigd in haar leven en in haar lichaam. Alleen samen kunnen Aimee en Alan de geest bezweren. En ze moeten snel handelen voordat het niet alleen Courtney, maar iedereen te pakken heeft. 

Review:

Vreemd. Dat is het eerste wat in me opkomt als ik aan dit boek denk, ik vond het leuk maar vreemd. Aimee's moeder is verdronken in de rivier en iedereen zegt dat ze zelfmoord heeft gepleegd omdat ze Bipolar was. Maar Aimee weet dat het niet zo is. Haar moeder toonde vreemd gedrag doordat ze door een demoon opgejaagd werd en Aimee zag dat in haar dromen. Nu begint Aimee hetzelfde gedrag te vertonen en iedereen kijkt naar haar met een blik van 'zo moeder zo dochter'.
Nadat de vader van Courtney verdronken is op zee trekken Alan en zijn moeder bij zijn tante en nicht in huis. Aimee is de vriendin van Courtney en wanneer Alan en Aimee voor het eerst kennis met elkaar maken voelen ze zich gelijk tot elkaar aangetrokken. Als Courtney zich steeds vreemder en vreemder gaat gedragen gaan ze samen op zoek naar een oplossing.
Het verhaal wordt verteld vanuit zowel het oogpunt van Aimee als Alan. Ik denk dat Carrie Aimee voor haar rekening heeft genomen en Steven de gedeeltes van Alan en die vond ik leuker. De schrijfstijl van de hoofdstukken van Aimee sprak me iets minder aan en de Navajo achtergrond van Alan en hoe de verschillende rituelen uitgevoerd werden vond ik erg interessant. Mijn verwachting van dit boek was hoger maar helaas . . . . .