Serie: The Iron Fey #4
Genre: Young Adult, Paranormal, Fey
Gepubliceerd: oktober 2011
Taal: Engels, vertaald i/h Nederlands
Waardering: ★★★★★

Ash, voormalig prins van de Winter Fey, heeft alles opgegeven. Zijn titel, zijn huis, zelfs zijn gelofte van trouw. Alles voor een meisje . . .  allemaal voor niets.
Tenzij hij een ziel kan verdienen.


Voor koude, emotieloze faery prins Ash, was liefde een zwakte voor stervelingen en dwazen. Zijn eigen liefde was een vreselijke dood gestorven en dode het beetje gevoel dat de winter prins had. Tenminste, dat dacht hij.
Meghan Chase, half mens half Fey, slaat door zijn barricades en hij bind zich aan haar met een eed, de eed om haar ridder te zijn. Als bijna alles ten prooi valt aan de Iron Fey verbreekt ze hun band om zijn leven te redden. Meghan is nu de Iron Queen, heerster van een rijk waar geen winter of zomer Fey kan overleven.
In het (ongewenste) gezelschap van zijn aartsrivaal, Summer Fey en grappenmaker Puck, en de razend makende Cait Sith Grimalkin, begint Ash aan een reis die hij tot een goed het einde moet zien te brengen, een zoektocht om zijn plechtige gelofte aan Meghan, om aan haar zijde te staan, te vervullen.
Om te overleven in het IJzeren rijk moet Ash een ziel en een sterfelijk lichaam hebben. Maar de tests die hij moet doorstaan zijn onmogelijk, niemand heeft ze ooit na kunnen vertellen.
En dan ontdekt Ash iets dat alles verandert. Een waarheid die de werkelijkheid op z'n kop zet, zijn donkerste overtuiging uitdaagt en hem laat zien dat er soms meer dan moed alleen nodig is voor het ultieme offer.

Review:

Lang keek ik uit naar dit laatste deel van The Iron Fey en toen hij in oktober eindelijk uit kwam stelde ik het lezen ervan telkens weer uit. En waarom?? Iemand schreef dat het boek haar erg tegen viel. Ik had natuurlijk beter moeten weten, smaken verschillen, want jeetje . . . wat ben ik blij dat ik het niet nog langer heb uitgesteld. Meestal heb ik 1 of 2 hoofdstukken nodig om me weer in een verhaal te kunnen  inleven maar The Iron Knight trok me vanaf de aller 1e regel het Nevernever weer binnen, net of ik nooit was weggeweest. Dit keer is het geschreven vanuit het oogpunt van Ash. Het was leuk nu eens in zijn huid te kruipen en er achter te komen of hij echt zo emotieloos is als hij doet voorkomen. Tijdens de reis naar het einde van de wereld om sterfelijk te worden sluiten zich bij Ash, Puck en Grimalkin nog 2 andere reisgenoten aan. Wie?? dat ga ik niet vertellen want dan zou ik teveel verraden maar bereid je voor op hillarische woord wisselingen tussen Grimalkin en 1 van de 2. Gedurende hun reis komen ze de meest bizarre, angstaanjagende en gevaarlijke schepsels tegen en het is elke keer weer spannend of en hoe ze ze gaan verslaan. De humor van Puck en Grimalkin maakten me, net als in de andere delen, telkens weer aan het lachen, net als het geruzie tussen Puck en Ash. Om sterfelijk te worden moet Ash aan het eind van de reis 3 tests doorstaan en de laatste test was erg emotioneel, ik heb even een brok in mijn keel weg moeten slikken. Het eindigde zoals ik het altijd graag zie, een happy end, maar ik ben ook een beetje verdrietig omdat deze geweldige serie nu afgelopen is. Ik heb echt genoten van de wereld van The Iron Fey!!

Klik hier voor het review van de delen 1 t/m 3