Serie: The Wolves of Mercy Falls #3
Genre: Young Adult, Weerwolven
Gepubliceerd: November 2011
Taal: Nederlands
Waardering: ★★★☆☆ 
Add to Goodreads
Ik schoot in galop de bossen in. Mijn poten bonsden op de rotsen; mijn passen vraten kilometers. Elke zenuw binnen in me stond in brand. Ik hield mijn gedachten vast als een armvol papieren kraanvogels. Strak genoeg om ze te houden. Niet zo strak dat ik ze plette. Ik ben Sam Roth. Ik zoek Grace. Zoek de wolven. Er waren duizend dingen te horen. Tienduizend dingen te ruiken. Honderd miljoen aanwijzingen van talloze vormen van leven in deze bossen. Maar ik zocht niet naar talloos. Ik zocht er een.

Review:

Met haar eerste 2 delen van 'De Wolven van Mercy Falls' wist Maggie Stiefvater mij te betoveren, maar die betovering is met dit laatste deel helaas verbroken. De eerste helft van het boek vond ik ronduit saai, er gebeurde bijna niks en de schrijfstijl begon me steeds meer tegen te staan. Daardoor begon ik mij af te vragen; is mijn smaak zo veranderd in 1,5 jaar tijd?? De metaforische schrijfstijl van Maggie vond ik in de 1e 2 delen erg mooi, terwijl ik de laatste tijd regelmatig boeken met eenzelfde schrijfstijl vroegtijdig heb weggelegd. En doordat het nu niet alleen vanuit het oogpunt van Grace en Sam werd geschreven maar ook uit dat van Cole en Isabel werd de snelheid en spanning voor mijn gevoel uit het verhaal gehaald. En ook het einde was niet helemaal zoals ik het graag had gezien maar op de één of andere manier had ik dat een beetje verwacht van Maggie. Misschien was mijn verwachting te hoog en wordt mijn beoordeling daardoor beïnvloed, maar ik ben echt een beetje teleurgesteld en met 3 sterren houd het voor mij echt wel op. Jammer!!


Klik hier voor mijn beoordeling van de 1e 2 delen