Serie: Fever 1 t/m 5
Genre: Adult, Paranormal, Feeën
Gepubliceerd: van 2006 t/m 2010
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
MacKayla Lane's leven is mooi. Ze heeft veel vrienden, een fatsoenlijke baan, en een auto die slechts om de andere week of zo stuk gaat. Met andere woorden, ze is een doodgewone vrouw uit de eenentwintigste eeuw.
Althans, dat denkt ze ... totdat er iets buitengewoons gebeurt.
Wanneer haar zus wordt vermoord, en ze als enig bewijs een berichtje heeft achtergelaten op Mac's mobiel, reist  Mac naar Ierland op zoek naar antwoorden. De zoektocht naar de moordenaar van haar zus trekt haar in een schimmige wereld waar niets is wat het lijkt, waar goed en kwaad hetzelfde verraderlijke en verleidelijke masker dragen. Ze wordt al snel geconfronteerd met een nog grotere uitdaging: lang genoeg in leven blijven om te leren omgaan met een kracht waarvan ze geen idee had dat ze die bezat. Een gave die haar in staat stelt om verder te kijken dan de wereld van de mens, in de gevaarlijke wereld van de Feeën.....
Als Mac dieper in het mysterie van de dood van haar zus duikt, wordt elke beweging van haar overschaduwd door de donkere, mysterieuze Jericho, een man zonder verleden en hij spot met de toekomst. Als ze dichter bij de waarheid komt komt ze in aanraking met Vlane, een  meedogenloze Fee die menselijke vrouwen verslaafd maakt aan sex. En als de grens tussen de 2 werelden begint af te brokkelen wordt de ware missie van Mac duidelijk: het vinden van de ongrijpbare Sinsar Dubh voordat iemand anders het almachtige Donkere Boek in handen krijgt,  want wie hem het eerst heeft heeft de volledige controle van beide werelden in handen.....

Review:

Nog nooit heb ik een boek gelezen dat zich afspeelt in Dublin, Ierland. De stad wordt uitgebreid beschreven in deze serie en je ruikt en voelt gewoon de levendigheid en cultuur van deze bijzondere stad.
Mac is een mooie, amerikaanse meid die het in haar hoofd heeft gezet om de moordenaar van haar zus te vinden. Van alle kanten wordt ze tegengewerkt; haar ouders die bang zijn haar ook te verliezen, de misterieuze Jericho Barrons met zijn eigen agenda en Vlane de Fee die haar op alle mogelijke manieren probeert te verleiden. Maar ze laat zich niet afschrikken en zet door. Haar vasthoudendheid is bewonderenswaardig net zo als de manier waarop ze met de verschillende problemen en persoonlijke tegenslagen om gaat. Haar persoonlijkheid zie je gewoon groeien door de serie heen, ze wordt steeds meer een volwassen, stoere vrouw, maar ze blijft een voorliefde houden voor rose. Als je altijd gedacht hebt dat Feeën lief en mooi zijn dan staat je een verrassing te wachten. Feeën zijn gemeen, niet te vertrouwen en de meesten zijn te lelijk en afschuwelijk om naar te kijken. De stad Dublin zit er vol mee maar door de betovering die de Feeën gebruiken zien mensen hen als gelijke, behalve Mac die door haar gave de ware aard van de Feeën ziet. Dit is een geweldige reeks boeken met als rode draad het vinden van de Sinsar Dubh. Het enige minpuntje van deze boeken is dat sommige stukken wat te langdradig geschreven zijn; info die je al eens eerder hebt gekregen wordt nog eens weer uitvoerig uit de doeken gedaan. Maar misschien is dat niet storend als je de serie niet achterelkaar leest, wat ik wel heb gedaan. Het is in ieder geval geen reden om minder dan 5 sterren te geven want daar was het gewoon veel te leuk voor, ik vond het jammer dat het voorbij was!