Genre: Young Adult, Magie, Fantasie
Gepubliceerd: in 2007
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Ik ben een beest.
Een beest!
Geen wolf of beer, gorilla of hond, maar een verschrikkelijk nieuw schepsel dat rechtop loopt. Ik ben een monster. Denk je dat ik sprookjes vertel? Niet dus. De plaats is New York City. De tijd is nu. Het is geen vervorming, geen ziekte. En ik zal altijd zo blijven tenzij ik de betovering kan verbreken. Ja, de betovering, door die ene heks uit mijn klas. Waarom ze me heeft veranderd in een beest die zich verbergt bij dag en zwerft bij nacht? Ik zal het je vertellen. Ik zal je vertellen wie Kyle Kingsbury was, de man die je wilde zijn, met geld, perfect uiterlijk, het perfecte leven. En dan zal ik je vertellen hoe ik werd omgetoverd in een  ... beest.

Review:

Ik houd nooit zo van oude verhalen die in een nieuw jasje gestoken worden, maar toen ik las dat hij verfilmd werd en ik een trailer van de film zag ben ik er toch aan begonnen. Het verhaal is een hervertelling van Beauty and the Beast maar in een hedendaags jasje. Kyle is een arrogante, verwaande kwast die denkt dat de hele wereld alleen om hem draait. Hij is knap, rijk en zegt en doet waar hij zin in heeft. Dit gaat goed totdat hij een niet zo mooi meisje mee uit vraagt en haar bij aankomst ten overstaan van iedereen laat weten dat hij er niet over denkt om met haar uit te gaan. Dit meisje blijkt een vermomde heks te zijn en ze geeft hem een koekje van eigen deeg; ze veranderd hem in een harig, afzichtelijk monster. Als hij er binnen 2 jaar in slaagt iemand van hem te laten houden zoals hij nu is zal de vloek opgeheven worden, zo niet dan zal hij altijd een monster blijven. Het was leuk om te lezen hoe Kyle veranderde van een arrogante kwast die alleen om zichzelf gaf in iemand die de mensen om zich heen leerde waarderen en leerde van ze te houden om wie ze waren. Het was een mooi, romantisch verhaal.De Cover hierboven laat de hoofrolspelers van de film zien. Hierin heeft Kyle niet het uiterlijk van een weerwolf maar zit zijn lichaam onder de litttekens, rare tattoo's en wat al niet meer. Ik vind dit zelf een erg mooie cover ook al ziet Kyle er niet uit zoals in het boek. Deze film ga ik zeker kijken!