Serie: Tomorrow 1 t/m 7
Gepubliceerd: van 1994 t/m 1999
Taal: Engels. Verkrijgbaar in het Nederlands 
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Als Ellie en haar vrienden terug keren van een kampeervakantie in de Australische bush, is het vreselijk mis - hun families zijn verdwenen. Langzamerhand beginnen ze te begrijpen dat hun land is binnengevallen en iedereen in hun stad is gevangen genomen. Als de realiteit van de situatie tot hen doordringt moeten ze een moeilijke beslissing nemen - wegrennen en verstoppen, zich overgeven en herenigd worden met hun families of terug vechten

Review:

Op een Australische review blog las ik over de in Australië uitgebrachtte film 'Tomorrow when the war began' naar de gelijknamige serie van John Marsden.
Nieuwsgierig geworden ben ik opzoek gegaan naar de boeken en ik ben zó ontzettend blij dat ik dat gedaan heb!
Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Ellie en ze heeft een pittige, spannende, maar ook humoristische manier van vertellen. Het verhaal begint wanneer de 7 vrienden, 4 meisjes en 3 jongens, gaan kamperen in de Australische bush achter het huis van Ellie. Wanneer ze terug komen van deze trip en iedereen blijkt te zijn verdwenen komen ze er achter dat hun land in oorlog is. Ze besluiten zich schuil te houden maar al snel komen ze  tot de conclusie dat ze terug moeten, maar ook willen, vechten.
De vindingrijkheid van deze 7 jongeren is ongelofelijk, ze weten de vijand op verschillende manieren schade toe te brengen maar helaas komen ze er zelf ook niet allemaal ongeschonden vanaf. Er zijn verdrietige momenten maar ook spannende, humoristische en romantische. Ik heb deze hele serie echt met het zweet in de handen zitten lezen, zo spannend was het en zelfs nu krijg ik weer kippenvel als ik er aan denk. Het was zeer realistisch geschreven en ik kon het gevoel niet van mij afzetten dat zoiets in werkelijkheid ook zou kunnen gebeuren.
Nou hoop ik dat de film tzt ook in Nederland komt; ik vind het altijd leuk om de verfilming van een boek dat ik heb gelezen te zien.
Deze serie krijgt van mij zonder twijfel 5 sterren en is zeker een aanrader!