Serie: Razorland #1
Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: 31 maart 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
New York City is gedecimeerd door de oorlog en pest, en de meeste mensen zijn gemigreerd naar ondergrondse enclaves, waar de levensverwachting niet meer dan 20 jaar is. Wanneer Deuce 15 wordt, wordt ze Jager, en vormt een duo met Fade, een jager die als jonge jongen bovengronds leefde. Wanneer zij en Fade ontdekken dat de naburige enclave is gedecimeerd door de tunnel monsters (Freaks), die steeds meer georganiseerd lijken, weigeren de ouderen te luisteren naar hun waarschuwingen. En wanneer Deuce en Fade worden verbannen uit de enclave, moet het meisje geboren in de duisternis zien te overleven in het daglicht, in de ruïnes van een stad waarvan de bevolking is geslonken tot een paar gevaarlijke bendes. Aangezien de twee worden begeleid door vervaagde herinneringen, worden zij worden geconfronteerd met gevaren, en gevoelens die ze nooit gekend hebben.

Review:

Ik heb nog nooit een dystopian gelezen, wist niet of ik het genre wel leuk zou vinden en wat ik ervan kon verwachten, maar als ze allemaal zo goed zijn als deze dan is dit zeker een genre die ik aan mijn favorieten toe ga voegen.
Deuce is een stoere meid en één van de beste vechters die met haar messen en knuppel de Freaks heel snel een koppie kleiner maakt, maar ze heeft ook zeker een gevoellige kant die ze niet graag laat zien. Ze is trouw en gelooft blindelings in de juistheid van  de regels van de ouderen van de Enclave in het belang van de bewoners.
Fade is een stille jongen, erg op zichzelf en is het totaal niet eens met de regels. In het begin kunnen ze het niet zo goed met elkaar vinden maar naar mate Deuce er steeds vaker achter komt dat Fade gelijk heeft en de regels in de Enclave lang niet allemaal in het belang van de bewoners zijn, kunnen ze het steeds beter vinden en bloeit er zelfs wat tussen de twee op.

Jammer dat ik hem uit heb! Dit is een geweldig spannend en avontuurlijk boek met een vleugje romantiek. De schrijfstijl is heel goed en het boek heeft een hoop originele, vindingrijke aspecten.
Gelukkig komen er zowiezo nog 2 delen maar dat zal nog even duren; de 2e staat gepland voor 2012.

Booktrailer: