Serie: Dead Beautiful #1
Genre: Young Adult
Gepubliceerd: 21 september 2010
Taal: Engels
Waardering:★★★★★
Add to Goodreads
Op de ochtend van haar zestiende verjaardag was Renee Winters nog een gewoon meisje. Ze bracht haar zomers door op het strand, had de perfecte beste vriendin, en begon net te daten met één van de leukste jongen op school. Niemand die ze kende was ooit overleden. Maar dat alles verandert als ze haar ouders dood vind in het Redwood Forest, in wat lijkt op een vreemde dubbele moord. Na de begrafenis stuurt Renee's rijke Grootvader haar naar Gottfried Academy, een afgelegen en mysterieuze kostschool in Maine, waar ze onderwerpen als filosofie, Latijn, en de "Ruwe Wetenschappen" studeert.
Het is daar dat ze Dante Berlin, een knappe en ongrijpbare jongen, ontmoet  met wie ze op onverklaarbare wijze een connectie voelt. Terwijl ze steeds dichter naar elkaar groeien, gebeuren er onverklaarbare dingen, maar Renee kan het niet helpen en wordt verliefd op Dante. Het is dan wanneer ze een donkere tragedie in het verleden  van Gottfried ontdekt dat ze zich begint af te vragen of de Academie is wat het lijkt. Ze weet niet dat Dante een gevaarlijk geheim met zich meedraagt die hem doet vrezen voor haar leven.

Review:

Wauw! Wat een meeslepend, romantisch maar ook duister verhaal. Ik heb al heel veel bovennatuurlijke verhalen gelezen, maar het plot van dit boek is voor mij heel verfrissend en nieuw. Het heeft zoveel verschillende wendingen en mistery, het bleef boeien tot het einde. Het laatste hoofdstuk heb ik met een brok in de keel zitten lezen, zo triest maar toch met een romantisch tintje. Het einde was open en dat laat me nu met een heel groot vragteken zitten: hoe loopt het af??