Lexi Ryan - These Hollow Vows 
Serie: These Hollow Vows #1 & #2
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2021/2022
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Brie hates the Fae and refuses to have anything to do with them, even if that means starving on the street. But when her sister is sold to the sadistic king of the Unseelie court to pay a debt, she'll do whatever it takes to get her back—including making a deal with the king himself to steal three magical relics from the Seelie court. Gaining unfettered access to the Seelie court is easier said than done. Brie's only choice is to pose as a potential bride for Prince Ronan, and she soon finds herself falling for him. Unwilling to let her heart distract her, she accepts help from a band of Unseelie misfits with their own secret agenda. As Brie spends time with their mysterious leader, Finn, she struggles to resist his seductive charm. Caught between two dangerous courts, Brie must decide who to trust with her loyalty. And with her heart.

Lexi Ryan kende ik alleen van haar hedendaagse boeken.
Maar toen ik de samenvatting las van het eerste boek van deze duology wist ik dat ik hem wilde gaan lezen:
Love Triangle? Fae? Count me in!

Keihard

We beginnen dit verhaal in de menselijke wereld waar Abriella (Brie) en haar zusje Jasalyn leven in een keiharde wereld. Een wereld waarin hun tante hen uitbuit en hun nichtjes de akelige stiefzusjes zijn. Brie probeert door middel van diefstal van de rijken haar enorme schuld aan haar tante af te kopen, maar wanneer ze er toch niet in slaagt wordt haar zusje verkocht aan de Fae. De Fae waaraan Brie een enorme hekel heeft. De Fae waarvoor hun moeder hen in de steek liet. En de Fae die mensen kopen en misbruiken.

Vloek

Om haar zusje te redden stapt Brie een wereld vol intriges, wantrouwen en geheimzinnigheid binnen.
Het is het begin van een enorm avontuur dat haar in contact brengt met de wrede Shadow King, maar ook met twee Fae prinsen die allebei iets bij haar los maken en haar vertellen dat zij degene is die de Unseelie court kan redden. Want er rust een vloek op de Unseelie court en op de één of andere manier is Brie degene die die vloek moet verbreken. Maar wat kan een menselijk meisje beginnen in een wereld vol verraderlijke Fae?
Gelukkig is Brie niet helemaal machteloos. Ze blijkt gaven te hebben waarvan ze het bestaan niet wist en ook niet hoe ze er aan komt. En met wat training kan ze zich daarmee redelijk redden.

Love Triangle

Zoals ik al zei is These Hollow Vows een ontzettend intrigerend verhaal dat ons in een rollercoaster door de Fae wereld rijdt. De intriges zijn niet van de lucht, de Fae zijn gehuld in geheimzinnigheid en deceptie, en het is moeilijk om te ontdekken welk van de 2 prinsen het goed met Brie en de Fae voor heeft.
Ik smulde van de love triangle maar ook enorm van de Fae.
Al die intriges en geheimzinnigheid zijn soms moeilijk te volgen, maar dat hoort bij de Fae; het hangt allemaal samen en wat je ook doet, het heeft altijd gevolgen die je niet aan ziet komen.
De romance in deze duology was heerlijk en van de 2 prinsen had 1 meteen mijn voorkeur, ook al was het niet meteen duidelijk dat hij de juiste keus zou zijn.

Vindingrijk

Lexi Ryan heeft in mijn ogen een ontzettend goed fantasy verhaal neergezet en ik hoop van harte dat er meer zullen volgen.
Het plot was vindingrijk, fantasierijk en erg goed geschreven. Ook de wereld die ze neergezet heeft was goed, alleen vond ik het jammer dat onze hoofdpersonen niet meer obstakels tegenkwamen in de onderwereld. Dat is een wereld die mij altijd intrigeert, vooral de vreemde, angstaanjagende monsters die daar altijd rondhangen, maar op dat gebied werd ik wat teleurgesteld.

In het kort

Genoten heb ik van deze duology. Ik had ontzettend veel moeite om de boeken weg te leggen om andere dingen te doen en dat is voor mij altijd een graadmeter dat ik het een heel boeiend en goed verhaal vind. Misschien lag de nadruk iets meer op de romance (vind ik niet zo erg) maar toch kwam ik aan mijn trekken wat betreft de bijzondere wezens die er schuilen in Faerie. Ook de rollen van de personages naast onze hoofdpersonen waren goed ingevuld. Wat mij betreft is deze duology een absolute aanrader als je van de Fae houdt!