Karina Espinosa - Alpha
Serie: Mackenzie Grey #3
Genre: New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
It’s hard being a Princess. Mackenzie Grey never felt as vulnerable as she does now—but that won’t stop her from getting what she wants: revenge. Kenz and her friends journey to a new land where everyone has a motive and everyone is a suspect. The Lunas find their voices after the massacre but question still stands—who is the real enemy? If Mackenzie wants to free herself, she will need to free them all; and it won’t be easy. As she approaches her 24th birthday—in the middle of a web of lies, deception, and murder—Kenz has to weave her way to the truth before she’s next on the chopping block. With her companions, Mackenzie will make her final stand and change the course of the Lycan world forever…

Ik val meteen met de deur in huis; ik ben lichtelijk teleurgesteld over het einde van dit boek.
Overall heb ik er enorm van genoten, hij is de 5 sterren ondanks die teleurstelling echt wel waard, maar hij eindigde in mijn ogen niet happy genoeg.

Vanaf de eerste regels namen we plaats in een super spannende rollercoaster met een hoop twists and turns en een paar heerlijke romantische interacties.
Door de gebeurtenissen in de voorgaande boeken is MacKenzie heel hard geworden als het om haar vijanden gaat; ze kijkt niet op een dode meer of minder. En dat wat Alpha Logan haar heeft aangedaan heeft haar een tikkeltje instabiel gemaakt.
Haar sarcasme grensde aan crazy zodra ze in een hoekje gedwongen werd. Een lachwekkende crazy, dat wel.

Dit deel speelt zich voor het grootste gedeelte af in Schotland, aan het hof van de King van de weerwolven.
Heel intrigerend want de setting is middeleeuws, hoe vrouwen worden behandeld is middeleeuws maar voor de rest is het zo modern als onze wereld. En het is een gevaarlijke wereld want niets is wat het lijkt en ze vallen je niet rechtstreeks aan maar via slinkse wijze.
Kenzie is haar leven niet zeker aan het hof maar het weerhoud haar er niet van om te gaan en staan waar ze wil. Tot grote ergernis van Sebastian en Jonah die haar het liefst opsluiten in een veilige kamer.

De love triangle zet zich in dit boek voort maar Kenzie gaat één van de 2 steeds minder waarderen om de keuzes die hij maakt en de manier waarop hij haar behandeld.
Ik weet dat er heel veel lezers zijn die niet van een love triangle houden maar die zouden deze serie toch best kunnen gaan lezen. Het speelt namelijk geen grote rol in het geheel.
Dat is wat ik vooral heel sterk vind van deze serie; er zijn 2 potentiële lovers maar Kenzie maakt er niet zoveel drukte om en is er niet continu mee bezig.
Het enige wat ik niet helemaal kon rijmen is dat er telkens op gehamerd werd dat ze moest kiezen, en er kwam een moment waarop zelf ook vond dat ze dat moest doen.
Maar afgezien van dat ze steeds verder naar 1 van de 2 trok had ik niet het idee dat ze hotel de botel veriefd was, op geen van beide.

En that’s why ik een tikkeltje teleurgesteld ben in het einde.
Ik wijd er verder niet over uit want dat zou een enorme spoiler zijn, maar na de laatste regels gelezen te hebben was ik niet echt blij.
Vooral niet omdat dit het laatste deel zou zijn.
Zou…….want het blijkt nu dat de schrijfster toch nog een 4e deel aan het schrijven is (onder druk van fans misschien?).
Hopelijk brouwt ze daaraan het einde dat ik graag zou willen!