Emma Scott - All In
Serie: Full Tilt #2
Genre: New Adult, Contemporary
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Let op: Deze samenvatting bevat spoilers van deel 1! Reeling from her loss, Kacey Dawson is grieving and heartbroken, her addictive demons hauling her back into the alcohol-soaked abyss she worked so hard to crawl out of. Kacey teeters on the edge of oblivion, and must fight her way through the pain, to build a new life for herself with her music, and somehow fulfill the promise she made to Jonah…one she feels is impossible to keep. Theo Fletcher has a secret burning in his heart, one that he holds close, while he struggles to keep strong for his family that is falling apart. His mother’s health is fragile and his father’s disapproval is breaking him down. Theo is afraid if he follows his heart, he’ll fail, and not just himself, but his brother who believed in him when no one else did. Drawn together by their pain, Theo and Kacey slowly build a friendship, re-forge old ties, help each other to heal, and give one another the courage to reach for their dreams. Together, from the depths of grief and guilt, they learn to laugh again, to trust again, and quite possibly find something beautiful and lasting amid the shattered pieces of their broken hearts.
Tot mijn verbazing heb ik deze recensie helemaal vergeten te publiceren terwijl ik hem gelijk na het lezen schreef, april 2021. Maar ik wil hem jullie niet onthouden. 
  
Helaas kwam ik er niet onderuit, ook de recensie bevat spoilers! *

Aan het einde van mijn recensie van Full Tilt sprak ik uit dat ik al vrij snel in dat boek een vermoeden had hoe het vervolg zou gaan. Niet de details natuurlijk, maar de grote lijnen, de hoofdpersonen. Ik weet nog dat ik toen meteen hoopte dat dat vermoeden niet uit zou komen. Waarom weet ik niet, het was gewoon mijn 1e gevoel/gedachte. Maar vanaf het moment dat ik begon was ik All In.

Geheim

Want deze twee mensen hebben zoveel meegemaakt, zoveel verdriet in hun jonge leven, ze verdienen het om gelukkig te zijn. En ja, al snel was dat het enige wat ik voor ze wilde, samen gelukkig zijn. Er bevinden zich echter enorme obstakels op hun pad. Niet alleen de geest van Jonah staat tussen hun in. Ook Jonah's ouders en vrienden kijken met vijandigheid naar hun zich ontwikkelende relatie. Dan is er nog het kleine detail dat ze 1500 mijl bij elkaar vandaan wonen, plus een enorm geheim dat Theo met zich meedraagt.

Emotioneel

Ik bevond me in een enorme rollercoaster vanaf het begin tot het einde van dit boek. Niet de normale rollercoaster van spanning en avontuur maar eentje met zo ontzettend veel verschillende emoties, je zou er bijna een whiplash van krijgen. Pijn, verdriet, angst, onmacht, geluk, lust, liefde, het kwam allemaal voorbij en maakte ook dit tweede deel van de duologie tot een ontzettend emotioneel verhaal. Ik heb al heel veel gelezen, heb in heel veel rollercoasters mogen zitten, maar dit zijn boeken die mij tot in het diepst van mijn ziel raken en me altijd bij zullen blijven.

Liefde

Jonahs rol is niet simpel die van een geest die tussen twee mensen in staat, maar die van een diepgewortelde liefde voor twee mensen die hij achter heeft moeten laten. Hij brengt ze juist dichter bij elkaar en geeft ze soms een duwtje in de rug. Het is de rol die hij na alles wat hij moest meemaken verdiende.

Is er meer?

Ik houd me altijd een beetje op de vlakte als het aankomt op het geloof in het hiernamaals en dat er meer is dan wij denken. Mijn rationele kant zegt altijd: bestaat niet!, terwijl de andere kant gelooft dat de geest van iemand die van je houd bij je blijft en je soms de weg kan wijzen. Dat laatste maakte dit boek tot een prachtig verhaal en een prachtige afsluiting van Full Tilt.

In het kort

Ik voel me compleet uitgewrongen na deze duologie maar ik had het voor geen goud willen missen!