C.N. Crawford - Primeval Magic
Serie: Semons of Fire and Night #3
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Ursula may have escaped the Shadow Realm, but things are worse in New York. Kester is missing, and the city is under siege by a legion of dragons. There’s a bounty on Ursula’s head – alive or dead, and the dragons prefer the latter. Ursula flees back to England, searching for hidden island of Avalon, barely staying ahead of the bloodthirsty monsters. To make things worse, she learns a dark truth about herself more terrible than she could possibly imagine. But with the powerful shadow demon Bael by her side, Ursula must focus on finding the one weapon that can fight the dragons—the sword Excalibur. If she fails, the dragons will destroy civilization completely.

Ondanks dat dit 3e deel zich wederom voor het grootste gedeelte in onze wereld afspeelt was hij veel fantasievoller dan deel 1. Ik genoot met volle teugen van de draken, Merlin, King Arthur en al die vreemde, verborgen werelden binnen onze wereld.

Inconsistent

Wat mij enorm tegenviel, en wat mij tot nu toe niet van de auteurs is opgevallen (of ik heb niet goed opgelet bij voorgaande series) is dat ze erg tegenstrijdig zijn. Zo kan ik zo een aantal dingen opnoemen waarvan ik dacht: hè maar dat klopt toch niet?:

  • Ezmerazel (de godin van de onderwereld en leider van de hellhounds) zou gezegd hebben dat Kester in Londen is. Nou, ik heb 2x het gesprekje met Ezmerazel overgelezen maar nergens word Londen ook maar genoemd.
  • Ineens is de leeftijd van Bael 12.000 jaar gedaald.
  • Wanneer Ursula een onderkomen huurt is het een flat om even later ineens een cottage genoemd te worden. Een cottage en een flat zijn volgens mij toch twee heel verschillende dingen.

En zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen. Erg jammer want het wekte verwarring maar ook irritatie bij mij op.

Dom

Ursula is gegroeid, wordt steeds zekerder van zichzelf, maar doet ook dingen waarvan ik mij afvraag: waarom? Zoals de actie tegen het einde van het boek waardoor iedereen die haar helpt in groot gevaar komt. Ik begreep werkelijk waar niets van deze actie en snapte ook niet helemaal dat Bael niet uit zijn slof schoot.

Kester

Hij is de grote afwezige tot nu toe.
Dat hij in Nocturnal Magic niet te zien was vond ik logisch, het speelde zich in het rijk van de Shadow Demons af, daar heeft hij niks te zoeken. Maar ook nu we terug zijn is hij bijna het hele boek niet in beeld geweest. Ik kan niet echt zeggen dat ik dat heel erg jammer vind, Bael vind ik veel leuker, maar ik was erg nieuwsgierig naar het antwoord dat hij weet op een belangrijke vraag.

In het kort

De tegenstrijdigheden in dit 3e deel waren een tegenvaller, maar voor de rest was het weer een op en top fantasierijk verhaal. Ik vond het vooral erg leuk hoe de auteurs Merlin, King Arthur en Excalibur in dit verhaal verwerkt hebben.