Lacy Andersen - Heart of a Demon
Serie: The Dark Angel Wars #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
When twenty-one-year-old Lizzy Redding stumbles upon an injured demon in the woods behind her Granny’s gas station, she knows she should kill him. It is, after all, a town law. The demons that roam the Black Hills are dangerous and can’t be trusted - even devastatingly handsome ones with piercing green eyes. But Lizzy just can’t do it. Something inside of her needs him to live. Thrust into an ancient war between angels and demons, Lizzy must decide whether to accept fate and her feelings for a dangerous man, or be devoured by the evil forces that crave her blood. Will she escape her demons? Or, is she destined to face a horrific death at the hands of a monster?

Ik twijfel een beetje over dit boek: vond ik het nou wel of niet leuk . Niet leuk is misschien iets te negatief maar meer dan een zwak leuk kan ik er ook niet van maken.

Wanneer leven we?

Wat mij betreft zaten er veel meer mogelijkheden in dit verhaal dan er uit is gehaald.
De basis is echt wel leuk, maar de uitwerking ervan is niet je van het. Het is allemaal wat lauwtjes. En de wereldopbouw is in mijn ogen ook achter gebleven. Zo kunnen we in het begin lezen dat we ons bevinden in een community met alleen maar vrouwen. En het klinkt allemaal wat middeleeuws. Maar dan gaan we naar de kerk en dragen we gesteven spijkerbroeken…..?? Ok, we zijn iets verder in de tijd dan de middeleeuwen. Haar grootmoeder heeft een bezine pomp en weer een tijd later trekt ze ineens een mobile telefoon uit de zak. Het is allemaal wat vaag.
Ik hoef echt geen jaartal te krijgen maar een iets duidelijker beeld van de wereld waarin we ons bevinden vind ik toch wel fijn.

Demon

Lizzy vond ik gelijk een leuk personage.
Ze lapt de regeltjes aan haar laars en bevind zich regelmatig in het verboden bos waar demonen huizen. En door haar enorme nieuwsgierigheid wordt ze tot 2x toe geconfronteerd met een gevecht tussen verschillende klassen demonen. Ze is vooral gefascineerd door een wel heel menselijk uitziende demon die ook nog eens ontzettend knap is. En als hij dodelijk gewond raakt gaat ze tegen alle regels in en probeert hem te redden.

De klad erin

Tot zover was het eigenlijk best leuk maar daarna kwam de klad er een beetje in. Ondanks dat ik het interessant bleef vinden wachtte ik met smart tot er weer spanning in het verhaal zou komen want dat was helemaal verdwenen.
En ook op het romantische vlak bleef het achter. Het was te easy en aan het einde is de relatie ineens in kannen en kruiken. Niet echt mijn ding als ik een serie lees. Dan moet de relatie over de rest van de serie uitgesmeerd worden. Ik lees graag dat ze er wat voor moeten doen, dat het af en toe een strijd is.

In het kort

Dit boek scoort hoge ogen op GoodReads. Het was één van de redenen waarom ik hem koos.
Ik weet echter ook dat dat geen garantie is dat ik hem ook daadwerkelijk leuk ga vinden. Ik ben er namelijk al eens vaker door op het verkeerde been gezet.
Het mocht helaas dus niet zo zijn en aangezien het op een dusdanige manier eindigt dat je het kan beschouwen als een op zichzelf staand verhaal is het voor mij hierbij afgelopen. Ik zal niet verder gaan met deze serie.