Kendra Moreno - Feral as a Cat
Serie: Sons of Wonderland
Genre: New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: April 2019
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Weapons don’t weep… Calypso is only trying to make it through life, raising her little brother and taking care of her ailing mom. She doesn’t have time for fairytales or pipe dreams, so when two men show up at her door talking about Wonderland, she sends them on their way. But life has a way of taking trips down rabbit holes… Cal gets dragged to Wonderland and told she’s the savior of their world. She’s destined to end the reign of the Red Queen, to destroy the Jabberwocky, all while dealing with the teasing grin of the Cheshire Cat. In this epic conclusion to the trilogy, will Calypso be able to give everything to a world not her own, or will she let it die and Cheshire right along with it? Let’s go to war…

Ook dit was weer een erg leuk verhaal in de serie Sons of Wonderland van Kendra Moreno.

Cheshire

In tegenstelling tot zijn voorgangers, Mad Hatter en the White Rabbit, wil Cheshire helemaal niets weten van de voorspelling waarin wordt verteld dat hij zijn ware liefde, zijn mate, vind. Hij werkt op alle fronten tegen en mijdt zijn mate zoveel hij kan.

Calypso

Calypso haar wereld is ingewikkeld genoeg zonder dat er ook nog eens vreemde mannen haar met verhalen over Wonderland komen bestoken. Verhalen waarin zij degene is die moet zorgen dat Wonderland niet ten onder gaat.
Ze heeft de zorg voor haar broertje en haar dementerende moeder en dat slokt al haar tijd op. En ook al zou ze willen helpen, ze kan haar broertje en moeder niet achterlaten. Maar door een samenloop van omstandigheden belanden ze alle drie in Wonderland.

Wonderland

Ook dit keer leren we nieuwe dingen in Wonderland kennen. Zien andere plekken en ontmoeten nieuwe individuen.
En het wordt steeds grimmiger want de Red Queen gaat steeds meer over de rooie .

Emotioneel

Dit laatste boek in de serie vond ik enorm emotioneel.
Dat komt door de ziekte waaraan de moeder van Calypso lijdt en we voelen hoeveel pijn het haar broertje en haar doet om hun moeder zo af te zien glijden. Ik heb echt wel een aantal traantjes weg moeten pinken.

In het kort

Dit is de laatste van de 3 sons waarover de serie gaat, maar er is nog een 4e. Die belicht de opstanding van de Red Queen aka Alice, en de gruwelen die ze pleegt om Wonderland te laten boeten voor wat haar overkomen is. Het is de enige van de vier waarvan ik niet de drang heb hem te gaan lezen want ik verwacht een herhaling van alles wat er gebeurt is. Misschien heb ik het helemaal mis maar voor nu houd ik het hier even bij.