C.N. Crawford - Cursed Prince
Serie: Nicht Elves Trilogy #1
Genre: New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: April 2020
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
My heart hasn't beat in a thousand years. I haven't uttered a word in prison, and the guards keep their distance. If they get too close, they die--until at last, my magic binds my soul to another. Unfortunately, the person destined to save me is a Night Elf--the enemy of my kind. And yet, when I see her in the cell across from mine, an ember starts to burn in my chest. When we escape together down the palace walls, it’s almost like I can feel again. As we journey to find the magic that will save us both, attraction simmers between us. But I keep my secrets close. Because if she finds out what I am, she will find a way to kill me--even if it means sacrificing herself to do it.

Wat kan ik toch intens genieten van de boeken van C.N. Crawford!
Terwijl ik maar niet mijn draai kon vinden met andere fantasie verhalen werd ik deze meteen ingezogen.

Ali

Vanaf het begin is het ontzettend intrigerend.
Onze eerste ontmoeting is met Ali, een dief en huurmoordenaar, die op het punt staat een bank te beroven. Dit loopt niet geheel volgens plan en we kunnen lezen hoe ze met haar magie een uitweg probeert te vinden uit de penibele situatie. Maar de tegenpartij maakt ook gebruik van magie en wezens die praktisch onverslaanbaar zijn.

Marroc

Ze beland in de cel en daar ontmoet ze Marroc, een mede gevangene.
Hij is een geval apart want door een vloek is hij een levende dode die niet kan praten en omringd wordt door zwarte rook.
Ze weten samen te ontsnappen en belandden op de meest bizarre en magische plekken op zoek naar vrijheid voor de Night Elves, het volk waartoe Ali behoort en de reden waarom ze hier is terecht gekomen. En ze zoeken naar een cure om de vloek op Marroc te verbreken.

Avontuur

Vanaf het moment van hun ontsnapping belande we in één groot avontuur.
De werelden waar ze in terecht komen zijn bizar en dodelijk en ze moeten alle zeilen bijzetten om het te overleven. Het leek daar wel een beetje op de onderwereld en dat vind ik altijd ontzettend leuk om over te lezen.

Auteur of auteurs

C.N. Crawford is het pseudoniem van het auteurs echtpaar Christine en Nick Crawford en ik dacht altijd dat ze de boeken samen schreven maar ik ontdekte dat dit boek/deze serie uitsluitend geschreven is door Nick.
Nou weet ik niet of ik al eerder een serie heb gelezen die alleen door hem is geschreven maar wat mij betreft is het niet anders dan anders.

In het kort

In 1 woord: genieten!
Ik ga snel verder met deel 2!