Tania Hutley - Skin Hunter 2 & 3
Serie: Skin Hunter
Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
On the run, Milla must find a way to survive. Her desperate escape was just the beginning. The lives of Old Tritoners are at stake. if Milla doesn’t fight back, innocent people will die. Caught up in a dangerous war, Milla uncovers what’s really going on. But she can’t stop it alone. What will happen when Cale learns she lied to him about who—and what—she is?

Zo enthousiast als ik over het eerste deel was, zo gematigd enthousiast voel ik me over de laatste twee.
Omdat het allebei aanzienlijk kortere boeken zijn dan deel 1, en ik er maar weinig over los kan laten omdat ik niet in spoilers wil vervallen, heb ik de recensies samengevat.

Skin Rebellion ★★★,5

Na de clifhanger van deel 1 vervolgen we het verhaal op het punt waar we gebleven waren.
Milla gaat de strijd aan met directeur Morelle en moet het daarbij ook opnemen tegen een leger onverslaanbare skins.
Het is best een spannend vervolg maar wederom heel high tech en bijzonder. Soms was dat wat moeilijk te volgen.

Omdat ik deze meteen na deel 1 las had ik geen geheugensteuntje nodig maarik wil toch even een compliment maken aan de auteur voor haar beknopt samenvatting van Skin Hunter aan het begin van dit boek. Dat zouden meer auteurs moeten doen.

Skin Dominion ★★★

Wat me meteen opviel was dat deze nog korter was dan Skin Rebellion. En in sommige gevallen vond ik het daardoor een beetje gehaast en on-af.
Wat me ook opviel was dat de auteur dit keer geen beknopte samenvatting had gemaakt van het totale verhaal en dat vond ik best jammer. Niet dat ik het nodig had, maar ik vond dat ze dat in het 2e deel wel gedaan had juist zo goed van haar.

Ik noemde hierboven al dat ik het in sommige gevallen wat gehaast vond.
We krijgen namelijk maar hele beknopte verklaringen van dingen of soms helemaal niet. Zo had ik graag een afsluiting gehad wat betreft het einde van directeur/president Morelle. Na het gebeurde werd er niet naar omgekeken of ooit nog over gerept en dat vond ik onbevredigend.

Daarnaast had ik graag nog meer willen lezen over hoe Milla en Cale zich aan hun nieuwe rol aanpassen en hoe hun leven er nu uit ziet.

Van het vleugje romantiek dat er in het eerste deel hangt is in deze twee geen sprake meer. Ik vond het tenminste totaal niet romantisch. In de spoiler leg ik uit waarom:

Show spoiler Hide spoiler

Want hoe konden Cale en Milla hun relatie verdiepen als Milla de hele tijd in de skin van president Morelle zat? Een heel ander persoon met een heel ander uiterlijk. Ik vond het maar apart. En ik vond het nog aparter dat Cale bijna aan het einde van het boek zei dat hij van Milla houd terwijl ze eigenlijk vanaf het laatste gedeelte van deel 1 al niet op een normale manier bij elkaar zijn geweest.


In het kort

Al met al een toch wat onbevredigend vervolg en einde van deze serie. En dat is jammer want het had potentie, dat had Skin Hunter wel bewezen.