Elise Kova - A Deal with the Elf King
Serie: Married to Magic #1
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: November 2020
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
The elves come for two things: war and wives. In both cases, they come for death. Three-thousand years ago, humans were hunted by powerful races with wild magic until the treaty was formed. Now, for centuries, the elves have taken a young woman from Luella's village to be their Human Queen. To be chosen is seen as a mark of death by the townsfolk. A mark nineteen-year-old Luella is grateful to have escaped as a girl. Instead, she's dedicated her life to studying herbology and becoming the town's only healer. That is, until the Elf King unexpectedly arrives... for her. Everything Luella had thought she'd known about her life, and herself, was a lie. Taken to a land filled with wild magic, Luella is forced to be the new queen to a cold yet blisteringly handsome Elf King. Once there, she learns about a dying world that only she can save. The magical land of Midscape pulls on one corner of her heart, her home and people tug on another... but what will truly break her is a passion she never wanted.

De naam Elise Kova ken ik van de Air Awakening boeken. Boeken die ik tot nu toe niet gelezen heb. En waarom? Geen idee.
De samenvatting van dit boek sprak me meteen aan en na hem gelezen te hebben denk ik dat het toch wel eens tijd wordt om Air Awaikening te gaan lezen.

Leuk

Ik sta niet als een gek te springen van enthousiasme over A Deal with the Elf King, maar ik vond hem wel leuk.
Het minpunt was voor mij het feit dat de gevoelens van Luella voor de Elf King teveel een hoofdrol gingen spelen. Volgens mij was er genoeg voer om dit om te zetten in een fantastisch verhaal. De auteur heeft naar mijn mening wat dat betreft een steekje laten vallen.

Interessant

Maar zoals gezegd was dit echt wel een leuk, en vooral interessant, boek.
En dat interessante zat hem in het feit dat de Elven elke 100 jaar een menselijke Koningin moeten hebben. Gebeurt dit niet dan zijn de gevolgen voor beide werelden, zowel die van de Elven als de mensen, niet te overzien.
Voor de achterblijvers is het altijd een raadsel wat er precies met de koningin gebeurt. 1x per jaar mag ze even terug naar haar familie maar ze zijn altijd onherroepelijk veranderd.

Magie

De menselijke koningin heeft altijd een aantal jaar de tijd om aan het idee te wennen en zich de gebruiken van de Elven aan te leren. Dit was niet het geval voor Luella want de magie die de toekomstige koningin moet bezitten en zich manifesteert op haar 18e verjaardag is bij Luella tot op heden niet waargenomen.
Over het hoe en waarom laat ik me hier niet uit maar het heeft gevolgen voor de manier waarop Luella haar koningschap benaderd.
En dat is misschien maar goed ook. Ze kijkt daardoor verder dan haar neus lang is. Ze besluit uit te zoeken waarom er een menselijke koningin nodig is en of ze er wat aan kan doen.

In het kort

Zoals gezegd, een leuk boek maar het had beter gekund naar mijn mening.
Ook de zoektocht naar het waarom van een menselijke koningin wordt een beetje naar de achtergrond gedrukt door de verliefdheid. Maar de bijzondere wereld, de leuke personages en het mysterie zorgden ervoor dat ik met plezier door bleef lezen.