Stacey Marie Brown - Royal Watch duology
Serie: Royal Watch 1 & 2
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: April 2020
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
There are many stories about regular girls meeting a prince, falling in love, and living happily ever after…blah, blah, blah. This is not that story. As a lowly Baron’s daughter, I sit on the outskirts of the noble circle, watching the royal family from afar. Exactly where I’d rather be. To me that world was anything but magical or fantasy, their lives under a relentless microscope, controlled by traditions and expectations. I was the girl dreaming about becoming a veterinarian and surrounding myself with animals instead of people.A wallflower who suddenly bloomed, I somehow nabbed the attention of the arrogant, but undeniably handsome, Theodore Alexander Philip Robert David Livingston. The Prince of Great Victoria. I never imagined falling in love with a prince, but I did. When Theo comes back from the Royal Air Force with an extremely sexy, but extremely arrogant new bodyguard, Lennox Easton, everything is flipped upside down. Tattooed, mysterious, and cruel, our mutual hatred for each becomes even more complicated when I move into the palace, becoming the official girlfriend of Prince Theo, and now under Lennox’s watch. Thrown in a society which controls my every move, social media viciously coming after me, and paparazzi looking for any juicy gossip, my world becomes a cage. Glided or not, my life becomes nothing as I imagined, I find myself turning to the very last person I should. When family secrets start to surface from the past, old enemies come for revenge, along with blackmail, forbidden love, and devastating revelations.Everything is set to bring me down and even take my life. I knew loving a prince would come with sacrifices, but when you give up everything …when does the fairytale become a nightmare?

Ik ben een enorme fan van de fantasie series van Stacey Marie Brown. Tot nu toe heb ik ze allemaal gelezen en kan niet wachten tot ze weer een nieuwe gaat schrijven. Maar met Buried Alive en Shattered Love heeft ze bewezen ook zeer goede hedendaagse boeken te kunnen schrijven.

Royals

Ik heb de laatste tijd vaker boeken over royals gelezen en ik blijf het tot nu toe leuk vinden.
Deze gaat over Spencer, een barones, en Theo, de toekomstige koning van Great Victoria. Ze zijn allebei nog jong, 18 en 19, maar na een relatie van 7 maanden is Theo zeker van zijn gevoelens voor Spencer.
Hun relatie wordt bekend gemaakt aan de buitenwereld en vanaf dat moment staat Spencers wereld op zijn kop.

Weg is haar vrijheid, ze heeft helemaal niets meer te vertellen. De PR afdeling van de Royals en haar eigen PR assistent zijn degenen die haar leven beheersen. Ze wist wat haar te wachten stond, heeft altijd van een afstand kunnen zien wat leven bovenin de Royal totempaal inhoud en altijd gezworen daar verre van te blijven, maar voor Theo wil ze het proberen.

Tot overmaat van ramp krijgt ze ook nog eens een bodyguard toegewezen, de sexy en arrogante Lennox, en het is haat op het eerste gezicht. Ze halen elkaar het bloed onder de nagels vandaan maar onderhuids simmert er een enorme aantrekkingskracht. En ondertussen bekoelt de relatie tussen Theo en Spencer door de enorme druk die er op hen komt te liggen.

Dom en naïef

Spencer is een barones maar ze was net zo lief een gewoon meisje geweest. Ze draagt het liefst een oude spijkerbroek en chucks en voelt zich het beste thuis tussen de dieren. Ze weet dat ze als barones niets voorstelt tegenover de andere royals op haar school en als de prins ineens aandacht aan haar besteed omdat ze zich niet door diezelfde royals laat intimideren is ze enorm verbaasd.

Ik was verbaasd dat ze zich, na de aankondiging van haar relatie met Theo, ineens de wet voor liet schrijven door de PR en haar assistent. De manier waarop die tegen haar spraken was onbehoorlijk en niet eens omdat ze de toekomstige prinses/koningin is. Spencer veranderde van een sterke persoonlijkheid in een dom, naïef en makkelijk te intimideren persoontje, iets wat ik totaal niet verwachtte. Ook Theo liet ze steeds vaker over zich heen lopen. Alleen door Lennox, haar bodyguard, liet ze zich niet de wet voorschrijven.

Boodschap

Dit is een hedendaagse roman met de subtiele boodschap dat niets lijkt wat het is. De paparazzi schotelt ons dagelijks smeuïge verhalen voor over beroemdheden die vaker niet dan wel op waarheid berusten. In dit boek wordt dat pijnlijk duidelijk. En wat nog pijnlijker is is dat wat die beroemdheden, en dan vooral Royals, moeten doen, of eerder gezegd moeten laten, om een goede naam te behouden. Maar wat nog erger is is de reactie van de gewone mens, soms op het agressieve af en dat is toch niet normaal.

Ik zeg niks

Vanaf het moment dat Theo samen met zijn bodyguard voor haar deur stond wist ik hoe ik het liefst zag hoe het verhaal zou verlopen en ik kreeg mijn zin. Maar omdat ik niet wil vervallen in spoilers ga ik niet dieper in op deze duology want alles wat ik er verder nog over zou kunnen zeggen is spoiler materiaal.

In het kort

Wat ik wel kan zeggen is dat de auteur voor dit verhaal geïnspireerd is door een bekende royal die ze van nabij heeft gekend. Wil je weten wie dan zou ik snel deze duology in huis halen. Maar niet alleen om daar achter te komen, nee je moet ze gewoon gaan lezen omdat ze ontzettend goed zijn. Deel 1 was mijn favoriet (5 sterren), deel 2 kreeg er 4 omdat ik hem toch ietwat langdradiger vond.

Stacey Marie Brown heeft een fijne schrijfstijl en de wereld die ze creëerde deed mij geloven dat het er in het echte leven van de royals ook zo aan toe gaat. Het lijkt vanaf de buitenkant allemaal zo mooi maar ik zou niet graag met ze ruilen.
Het enige wat ik enorm miste was de pov’s van Theo en Lennox, ik had ook graag hun kant van het verhaal willen lezen.