Kylie Scott - Repeat
Serie: Stand alone
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: April 2019
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
When a vicious attack leaves 25-year-old Clementine Johns with no memory, she's forced to start over. Now she has to figure out who she was and why she made the choices she did - which includes leaving the supposed love of her life, tattoo artist Ed Larsen, only a month before. Ed can hardly believe it when his ex shows up at his tattoo parlor with no memory of their past, asking about the breakup that nearly destroyed him. The last thing he needs is more heartache, but he can't seem to let her go again. Should they walk away for good, or does their love deserve a repeat performance?

Dit was zo’n ontzettend leuk boek!

Clementine

En onze hoofdpersoon, Clem (Clementine) was daar de schuld van.
Door een klap op haar hoofd is ze haar geheugen kwijt geraakt en in de 1e kennismaking met haar zien we dat ze haar ex Ed opzoekt in zijn tattoo parlor. Ze probeert te achterhalen wie ze is en aangezien ze niet zo heel veel vrienden heeft klopt ze het eerst bij hem aan.
De ontvangst is echter op zijn zachtst gezegd vijandig en Clem van voor het ongeluk wordt niet zo heel positief neergezet.

Mysterie

Clem wimpelt de aanval op haarzelf af als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ze was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Maar er gebeuren dingen die niet helemaal te rijmen zijn en al snel veranderd dit verhaal in een mysterie; heeft iemand het op haar gemunt?

Grappig

De ‘nieuwe’ Clem is heel anders dan de oude. Ze is sarcastisch, heeft zelfspot, is ad-rem, is niet bang en vastbesloten haar leven weer op te pakken. En ze is ontzettend grappig. Ze is als een kind die voor het eerst met dingen in aanraking komt; alles is weer nieuw. Ook een relatie en alles wat daarbij komt kijken is een mysterie voor haar en ze zit vol vragen. De scene hieronder is er een voorbeeld van en ik heb er enorm om moeten lachen .

“You’re staring at my mouth,” he says.
I put my fingers up to my own lips. “I’ve never been kissed. Did you know that?”
“No, I didn’t.” His gaze drops to my lips. “Tell me more.”
“Well, what worries me is, what do you do with the nose?”
He blinks. “With the what?”
“The nose. How do you decide who goes which way so no one’s nose gets broken?”
“If you’re going in so hard that someone’s liable to break something, you’re probably doing it wrong. Especially given your medical condition. No one should require a crash helmet to kiss.”
“And what about the breathing? Do you hold your breath or mouth breathe through it or what?”
“I can see you’ve given this a lot of thought,” he says. “You are aware that you kind of babble now when you’re nervous?”
“Yeah, I know. And then there’s the whole tongue or no tongue thing to consider.”
Verrast

Het was tot het einde aan toe een raadsel wie nou degene was die de oorzaak is van Clem’s geheugenverlies. Verscheidene personen heb ik de revue laten passeren maar geen één keer heb ik het bij het rechte eind gehad. Het was een totale verrassing.

In het kort

Al heel lang wacht ik op een nieuw deel van Kylie Scott haar zombie serie Flesh. Ik vond dat zulke geweldige boeken. Maar ook haar serie over Stage Dive vond ik leuk.
Dit is een totaal ander boek dan die twee series maar ik heb er niet minder van genoten. Het had heerlijke humor, leuke personages en een leuke verhaallijn.