Becky Moynihan - Reactive
Serie: The Elite Trials #1
Genre: Dystopian, Young Adult
Gepubliceerd: Sept 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
AN INESCAPABLE CITY. THREE DEADLY TRIALS. ONE WAY OUT. Lune Tatum, adopted daughter of the Supreme Elite, has lived within her father's walled city for eleven years. But she wants out. Except she can't leave, and not because of the clans and mutated beasts that roam beyond the impenetrable, electrified walls protecting her life. Her plan has always been to win the Elite Trials and earn Title of Choice—her only chance at freedom. And the only way to return home to her mother. Then a boy from her past arrives on her eighteenth birthday. His presence threatens Lune's carefully laid plans and exposes memories she's desperate to forget. He can't be trusted. Especially as he possesses dangerous secrets. And what he reveals could ruin the chance at freedom she's willing to die for.

De laatste maanden vond ik het moeilijk om mij op een boek te concentreren. Daarom heb ik voornamelijk hedendaagse romantische boeken gelezen, boeken waarin ik me kan verliezen maar die niet teveel concentratie van mij vragen.
Na een tijdje gaan ze echter allemaal op elkaar lijken en merkte ik dat het tijd was voor wat anders. Een aantal stand alone novels in het fantasie/bovennatuurlijke genre later kwam ik deze tegen in mijn tbr lijst van GoodReads.

Perfect voor…

Reactive is deel 1 van een dystopische trilogie en wordt op GR bestempeld als een boek/serie die perfect is voor fans van onder andere The Hunger Games. Omdat ik genoot van die serie, en er nog altijd aan terug moet denken omdat ik ze zo geweldig vond, maar vooral omdat de samenvatting van deze me enorm aantrok, besloot ik eraan te beginnen.

Pareltje

Reactive wordt dus aangeraden voor fans van oa the Hunger Games.
Maar klopt dat ook, vinden fans van THG dit ook een goed boek?
Ja, dat geldt wel voor deze THG fan.
Zo nou en dan vind je een pareltje, een boek dat je meteen in het verhaal zuigt met personages die je meteen aanspreken. Dat heb ik maanden gemist en nu heb ik het ineens gevonden in dit boek.

Anders

Dat het vergeleken wordt met en aangeraden wordt aan fan van THG is niet zo raar. Er zijn overeenkomsten, zoals dat er gestreden wordt tot op de dood, en toch is het een compleet ander verhaal. Maar het had wel dezelfde vibe als THG.
Naast het dystopische heeft het ook een bovennatuurlijke/fantasie vibe. Er hangt iets bovennatuurlijks in de lucht maar ik kan er niet helemaal mijn vinger op leggen wat het is, en dat blijft tot het einde een raadsel. En misschien zie en denk ik wel meer dan er ├╝berhaubt is.

In het kort

Naast het mysterieuze en de spanning heeft Reactive ook een heerlijke romance. Eigenlijk heeft het alles wat mijn hartje begeert en de 5 sterren die hij krijgt zegt dan ook denk ik wel genoeg.