Elle Kennedy - The Chase
Serie: Briar U #1
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: aug 2018
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Everyone says opposites attract. And they must be right, because there’s no logical reason why I’m so drawn to Colin Fitzgerald. I don’t usually go for tattoo-covered, video-gaming, hockey-playing nerd-jocks who think I’m flighty and superficial. His narrow view of me is the first strike against him. It doesn’t help that he’s buddy-buddy with my brother. And that his best friend has a crush on me. And that I just moved in with them. Oh, did I not mention we’re roommates? I suppose it doesn’t matter. Fitzy has made it clear he’s not interested in me, even though the sparks between us are liable to burn our house down. I’m not the kind of girl who chases after a man, though, and I’m not about to start. I’ve got my hands full dealing with a new school, a sleazy professor, and an uncertain future. So if my sexy brooding roomie wises up and realizes what he’s missing? He knows where to find me.

Briar U is de spin off van Off-Campus en in dit eerste deel leren we Summer Di Laurentis, het zusje van Dean uit deel 3 van OC, kennen.
Ik had hier en daar gelezen dat dit niet het beste werk is van Elle Kennedy en hieronder kun je lezen wat ik daar van vond.

Summer

Summer is dus het zusje van Dean en heeft net zo weinig filter als haar broer.
Ze zegt en doet alles wat in haar op komt zonder zich te verontschuldigen of schamen voor haar gedrag. Dit bracht humor, ik heb regelmatig smakelijk zitten lachen, maar ook plaatsvervangende schaamte met zich mee. Ik ben absoluut niet preuts maar er zijn dingen die je naar mijn mening voor je houd. Daarnaast is Summer een tornado en een drama queen. Wat ze ook doet en waar ze ook gaat, zonder het af te dwingen trekt Summer de aandacht naar zich toe, iets wat Colin Fitzgerald verschrikkelijk vind.

Fitzy

Doordat hij jaren een speelbal geweest is tussen zijn gescheiden ouders mijd Colin alle drama en aandacht. Beetje lastig als je een zeer goede ijshockey speler bent maar tot nu toe is hij er vrij goed in geslaagd. Totdat Summer Di Laurentis zijn roommate wordt. De spanning tussen hem en Summer, veroorzaakt door aantrekkingskracht maar ook door iets wat Colin een raadsel is, brengt voor hem veel te veel stress met zich mee en hij ontloopt haar zoveel mogelijk. Maar in plaats van dat dat helpt wordt de spanning alleen maar groter tot de bom barst.

In het kort

Ook ik ben één van die mensen die dit boek niet het beste werk van de auteur vind. Maar, heel eerlijk gezegd, was ik ook al niet zo onder de indruk van deel 3 uit Off-Campus. Waar de auteur in mijn ogen wel goed in is is de humor, dat is tot nu toe in elk boek terug te vinden.

The Chase viel me tegen door de hoofdpersonen, de plaatsvervangende schaamte die ik toch een aantal keer gevoeld heb en ….. ja eigenlijk de hele verhaallijn. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen, ik vond hem leuk genoeg om uit te lezen, en toch stond iets me tegen.
Maar ik geef niet op, ook deel 2 krijgt een kans.