Annie Walls - Living with the Dead
Serie: Famished #3
Genre: Horror, New Adult
Gepubliceerd: July 2019
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
For five years, life is strenuous for Kansas Moore as she travels with her team and saves more people from the clutches of the revolutionists. On the downtime, they construct and enlist for their own cause. When the general assigns her to search for Mago, she turns to the team and what they find overturns everything they've learned so far. In this dramatic conclusion of The Famished Trilogy, things are not what they seem and comfortable living is far from reach. This book contains graphic violence, intense language, sexual situations, drug use, and is intended for a mature audience.

Nadat de auteur 6 jaar de tijd had genomen om dit 3e en laatste deel te schrijven lag mijn verwachting voor deze afsluiter heel erg hoog.

Schok

Het was nogal een schok toen ik ontdekte dat dit boek zich 5 jaar later afspeelt. Zo’n gigantisch gat in een verhaallijn vind ik nooit zo heel erg leuk. Vooral niet als het zo eindigt als het vorige boek. Ik had dan ook ff de tijd nodig om om te schakelen.

Hetzelfde

Eigenlijk kan ik deze recensie heel kort houden.
In Living with the Dead gaat het een beetje op dezelfde voet verder als de andere delen. Het enige verschil is dat Kansas en Rudy nu gebruikt worden door mensen met hun eigen motieven en ze ver van elkaar hun ‘werk’ uitvoeren. Ze zijn niet meer vrij om te gaan en staan waar ze willen maar vooral Kansas weet buiten de lijntjes te kleuren en heeft onder de neus van haar ‘werkgever’ een eigen community weten op te zetten.

Ongeduldig

Ik kon niet wachten tot Rudy en Kansas weer samen op pad konden gaan, en ik wilde natuurlijk heel graag weten hoe het er voor stond met hun relatie na 5 jaar.

Jammer

Jammer genoeg was er aan de editing niet veel veranderd. Ik was nog regelmatig verward over wat er nou precies bedoeld werd, ook na talloze keren overlezen van het verwarrende stukje.

In het kort

Famished was een leuke serie maar mij verwachting lag hoger. Ik heb beter gelezen wat betreft zombie horror. Het draaide meer om de dingen rondom de zombies dan het uitschakelen ervan. Natuurlijk was waar Kansas en Rudy en hun gang mee bezig waren ook gericht op het uitschakelen van zombies, maar meer gericht op het aanpakken van de ‘bron’. De mensen die baat hebben bij de zombies. Het was vooral een politiek spelletje.