Laura Thalassa - War
Serie: The Four Horseman #2
Genre: Dystopian, New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2019
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
They came to earth—Pestilence, War, Famine, Death—four horsemen riding their screaming steeds, racing to the corners of the world. Four horsemen with the power to destroy all of humanity. They came to earth, and they came to end us all. The day Jerusalem falls, Miriam Elmahdy knows her life is over. Houses are burning, the streets run red with blood, and a traitorous army is massacring every last resident. There is no surviving this, especially not once Miriam catches the eye of War himself. But when the massive and terrifying horseman corners Miriam, he calls her his wife, and instead of killing her, he takes her back to his camp. Now Miriam faces a terrifying future, one where she watches her world burn town by town, and the one man responsible for it all is her seemingly indestructible “husband”. But there’s another side to him, one that’s gentle and loving and dead set on winning her over, and she might not be strong enough to resist. However, if there’s one thing Miriam has learned, it’s that love and war cannot coexist. And so she must make the ultimate choice: surrender to War and watch humankind fall, or sacrifice everything and stop him.

WOW!!
Wat geweldig als je zo kan schrijven! En het kan bedenken!
Want dit is een boek zo fantasievol, een fantasie verweven met de werkelijke wereld waarin wij leven. Want ja, alles wat War van de mensheid vind, daar zit een stuk van waarheid in.

Hard

Dit is net zo’n geweldadig boek als Pestilence. Het is verschrikkelijk om te lezen wat er gebeurt met de mensen die het pad van War kruisen.
Ook Miriam bevind zich in zijn pad maar in plaats van haar te doden laat hij haar leven en beweert dat ze zijn vrouw is. Net als Pestilence is War verpakt in een goddelijk lichaam maar hij is hard en onvergefelijk. Ook Miriam krijgt te maken met zijn harde en onvergefelijke kant want de straffen die hij haar geeft zijn niet lijfelijk en daardoor vele malen erger.

Ander werelddeel

Wat ik heel erg leuk, en goed, vond is dat het zich ditmaal afspeelt in een heel ander deel van de wereld. Het doet me nu al uitkijken naar het volgende deel alleen maar om te zien waar dat verhaal zich zal afspelen. Maar afgaande op waar dit boek zich afspeelt en kijkende naar de wereld heb ik zo’n vaag vermoeden…

Miriam

Als het verhaal begint bevinden we ons in Israƫl en gezien de strijd die daar nog altijd gestreden wordt is het voor dit boek een hele goede keuze. Miriam is een Israƫlische en heeft het nodige meegemaakt in haar 22 jarige leven. Maar ze heeft in haar eentje weten te overleven in de apocalyps die 13 jaar geleden ontstond toen de Four Horsemen arriveerden. Ze is een sterke persoonlijkheid met een goed hart maar zich ook heel goed bewust van de gevaren die op de loer liggen en ze aarzelt niet om te doden als ze in gevaar komt.
Wanneer ze krijgsgevangen genomen wordt en hoort welke keus ze krijgt besluit ze te kiezen voor de dood. Maar tot haar verbazing beslist War anders.

War

War is echt een vreselijke man. In mijn ogen was hij nog erger dan Pestilence.
Maar ook in hem zie je heel langzaam een ommekeer en dat vond ik nog het leukst om te lezen: de verandering van een monster in een man met gevoelens.

In het kort

Als je Pestilence en War nog niet heb gelezen dan heb je wat gemist en ik raad je zeker aan om dit te gaan doen. Het zijn zulke goede boeken, daar heb ik gewoon geen woorden voor. Ik hoop dat de volgende niet te lang op zich laat wachten.