Kate L. Mary - Retribution
Serie: The Outliers Saga #3
Genre: New Adult, Dystopian
Gepubliceerd: 2180
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
With the Outliers united and the Fortis eliminated, Indra thought she was nearing the end of her journey. Instead, Asa went into the city only to be captured and the Sovereign decided to unleash the full power of their technology. Now, bleeding and separated from her husband, facing a traitor and an uncertain future, Indra finds herself wondering if she united the Outlier tribes simply so the Sovereign could destroy them more effectively. With vile characters, brutal conditions, and vicious creatures, the final chapter in the Outliers Saga will take readers on an unforgettable journey. Follow Asa and Indra as they fight to start a life together while facing impossible choices that will test their limits and show them what sacrifice, forgiveness, and love really mean.

Het laatste deel alweer.
Ik heb het gevoel dat ik nog maar net begonnen ben aan dit verhaal en dat komt waarschijnlijk omdat ik als een razende Roeland door deze boeken ga. Ik kan niet stoppen…

Slavernij

Want ja, het blijft gewoon één groot avontuur met aan de ene kant een zeer primitieve beschaving en aan de andere kant een beschaving die heel veel weg heeft van de onze. Helaas gebruiken de laatste, de Sovereigns, de Outliers en de Fortis als slaven. Beide bevolkingsgroepen worden onderdrukt en mishandeld door de Sovereign. Outliers worden daar bovenop ook nog eens onderdrukt door de Fortis, zij trekken dus aan het kortste eind.

Opstand

Na alles wat er met haar en degenen die ze lief heeft gebeurt is is Indra het zat en weet de Outliers te mobiliseren. Ze komen in opstand tegen de Fortis en de Sovereign maar die laatsten laten zich niet zomaar op de kop zitten. Het heeft fatale gevolgen en door die gevolgen is Indra genoodzaakt maatregelen te nemen die haar in het hol van de leeuw brengen en oog in oog met haar grootste nachtmerrie.

Hard

Het is een harde wereld waarin we ons bevinden en Indra is gehard door de omstandigheden waarin ze is opgegroeid, maar vooral door wat ze het laatste jaar meegemaakt heeft onder de Sovereign.
Ze kent geen medelijden en schakelt de Sovereign uit zonder blikken of blozen en zonder zich ook maar een greintje schuldig te voelen. Ja, ze is er vrijwel zeker van dat ze naar de hel gaat om wat ze allemaal doet en gedaan heeft maar dat kan haar niets schelen. Het heden, dat is wat voor haal telt. Dat zij en haar mensen nog kunnen genieten van een leven in vrijheid en dat de volgende generaties daar ook van kunnen profiteren.

In het kort

Puur genieten, dat is wat deze serie is.
Het is ontsprongen uit de serie The 100 en er zijn hier en daar wat dingen waarvan ik dacht “ja…”, waaronder de naam van onze hoofdpersoon Indra, maar voor de rest was het een ontzettend origineel en boeiend verhaal. De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl en wist een duidelijk beeld van deze interessante en harde wereld te schetsen.
Wat mij betreft is dit een echte aanrader.