Jennifer L. Armentrout - The Prophecy
Serie: Titan #4
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
History is on repeat… Seth never thought he’d have a future. But now he’s on the brink of having it all with Josie: A tomorrow. A family. A forever. And all that's standing between him and that forever is the Titans. If he helps Josie entomb them -- without killing them, a nearly impossible task for him -- everything he could ever want will be in reach. But he soon realizes that as a god, every little choice he makes can reshape the world for the better… or worse. And in meddling with the Titans, Seth may have just set into motion catastrophic consequences that will force the Olympians to enter the mortal realm and reshape the delicate balance of power that keeps the world from total collapse. A price must be paid… Entombing the Titans is Josie’s top priority. After all, it was what she was born to do. But the plans her father put into play to help her are no longer an option, and the odds she and Seth face in forging their own path are grim. The escalating violence between halfs and pures only increases the danger closing in on them and their friends. Josie knows their chances of succeeding in their task are slim at best -- and if they fail, they might lose everything. But she also knows she's not fighting just for herself -- she's fighting for the man she loves, for their future, for the world. Together with the Army of Awesome, Josie and Seth will face the unthinkable. And to win this war, the ultimate sacrifice must be made. For the end is here and the Prophecy will be fulfilled….

Pfff, dit vind ik zo erg. Ik ben zo teleurgesteld en verdrietig dat deze serie mij zo tegengevallen is. Hij is leuk genoeg, maar hij haalt het niet bij de anderen van Jennifer L. Armentrout en dat vind ik echt een tegenvaller.

Niet vies van

Ik vind het prima, ik ben echt niet vies van een seks scene in een boek, maar er zaten zoveel seks scenes in, het waren er veeeeel te veel. Ze waren goed geschreven hoor, daarover heb ik niks te klagen, maar tijdens die scenes gebeurt er niks anders, en dat is nou juist waarom ik boeken als deze wil lezen. Ik wil spanning, sensatie. Ik wil een kick ass heldin. Ik wil avontuur, gevechten en gebeurtenissen die me de mond open laten vallen. Als ik over zoveel seks wil lezen lees ik wel een erotisch boek.

Josie

Ik heb het al eerder gezegd, ze is niet de heldin die ik hoopte te krijgen. Geen Alexandra Andros om het daar maar even weer op te gooien. Josie doet helemaal niks. Nou spelen de omstandigheden waarin zij zich bevind natuurlijk niet mee maar dan nog. Seth moet alles opknappen. Misschien heeft de auteur gedacht dat juist omdat Seth zo kick ass is de vrouwelijke tegenspeelster dat niet hoeft te zijn. Maar Seth hoeft er bijna geen moeite voor te doen dus echt veel spanning halen we daar ook niet uit.

Slechte keus

Van JLA ben ik dit niet gewend maar in deze serie laat ze zich verleiden tot een cliché scenario waar ik helemaal niets mee heb. Ze heeft zich nog niet eerder hiertoe laten verleiden en daarom vergeef ik haar deze slechte keus 😉 maar ik was er niet blij mee. En het is de reden waarom Josie de strijd uitzit.

Schok

Qua persoonlijkheid vond ik Josie en Seth allebei ontzettend leuk en daarom was ik ook heel begaan met hun levens. Ik gunde hun een happy end maar zag dat niet echt zitten voor ze. Vooral niet toen Seth een verpletterende keuze maakte. Het was wel een keuze die duidelijk liet zien dat Seth veranderd is en niet meer alleen aan zichzelf denkt maar ook aan de mensheid. Het was echter een complete schok en de enige emotionele scene van de hele serie. Ik heb een paar traantjes weg moeten pinken. Het was verdrietig, emotioneel en vooral verrassend.

In het kort

Dit is een enorme tegenvaller voor mij. Dat ik niet voor de volle 100% genoten heb van een serie van Jennifer L. Armentrout. Er waren zelfs momenten dat ik heel stiekem wou dat het afgelopen was 😮 . En dat vind ik heel erg. Aan de hand van de 4 sterren die ik dit boek toch nog geef zou je niet zeggen dat ik teleurgesteld ben, maar ik weet dat er bij JLA veel meer in zit, 5 sterren was in de regel eigenlijk niet genoeg om mijn enthousiasme voor haar boeken te tonen. Maar goed, het feit ligt er en het is gewoon niet anders. Ik moet onder ogen ziet dat deze auteur ook niet feilloos is. Maar jammer vind ik dat wel.