Jacqueline Druga - Red Line
Serie: Stand alone
Genre: Adult, Science Fiction, Horror
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Chaos erupts as Subway Train 440 rounds the bend to the First Avenue station. Something has happened. People are thrown into a deranged state. Fueled by an uncontrolled madness and rage, they viciously attack each other. It isn’t just a single riot, it is happening in every city, everywhere. Following a traumatic experience at her job, it is Andi Mason’s first day back after a six month leave. Not only is she behind the controls of the subway, but she is also thrust into a position where she is responsible for the lives of those on board her train. Those riding the 440 somehow escape being overcome by the event that is causing the rage attacks. They go from innocently making their commute to work to witnessing unforeseen horrors and are helpless to do anything. Everyone is at a loss. No one knows what is happening. Not only must the passengers stay onboard for their own safety, they must keep moving until they not only can find a safe place to stop, but find a safe place to go … if there is any place left on earth unscathed.

In 2017 las ik twee boeken van Jacqueline Druga en ik was zwaar onder de indruk. Het heeft ff geduurd voor ik er weer 1-tje oppakte, je moet wel in de mood zijn voor dit genre, maar op de 2 na laatste dag van 2018 begon ik aan Red Line.

In beweging blijven

De samenvatting sprak me enorm aan: mensen die in een subway zitten en moeten blijven rijden om niet in gevaar te komen. Een leuk scenario en eentje die mijn fantasie prikkelde.

Langzaam op gang

In het begin was het even aftastten. Andi, onze hoofdpersoon, vond ik niet gelijk leuk en de aanloop naar de apocalyps was er niet eentje waarvan ik gelijk dacht ‘wauw’. Het bleef ook heel lang gissen wat er nu precies aan de hand was afgezien van het feit dat mensen in totale razernij verkeerden.

Verwarrend

Het was me in de voorgaande boeken niet opgevallen dus zal het daarin vast niet het geval geweest zijn, maar Red Line was hier en daar erg verwarrend. Dit kwam vooral door de schrijffouten en raar opgebouwde zinnen. Ik moest dan 2x lezen en soms snapte ik er na die 2e keer nog niks van, erg jammer.

Gehaast

Wat ik vooral van dit boek vind als ik terug kijk is dat het gehaast was. Spannende momenten waar we naar toe werkten waren zo weer voorbij daardoor raakte ik niet echt geïnvesteerd in dit verhaal.
Ook met Andi bleef ik moeite houden. Ze is een nogal kouwe kikker, goed in zo’n situatie, maar op het gebied van haar relatie vond ik haar vanaf het begin al een ijskoude.

Origineel

Waar ik dan wel weer positief over ben is de originaliteit. Het hoe en waarom het gedrag van mensen zo extreem verandert.
Daarmee kom ik dan gelijk weer terug op iets minder positiefs namelijk dat de uitleg aan het einde en het einde op zich heel minimaal zijn. Ik had graag meer willen weten, meer vragen beantwoord gezien.

Speculaties

Aan het einde van dit boek verteld de auteur waarom ze dit onderwerp gekozen heeft en hoe ze op het originele fenomeen dat mensen veranderd is gekomen. Eerlijk gezegd vind ik dat behoorlijk eng. Je kan het zelfs opzoeken op google want het schijnt iets te zijn waarover geschreven en gespeculeerd wordt. Waarschijnlijk is er een hele simpele, logische verklaring voor maar ik waag me niet aan die zoektocht, wie weet met wat voor rare, enge verklaringen men komt. Wat niet weet wat niet deert zullen we maar zeggen ­čśë .

In het kort

Hij viel me tegen dit boek. Meer zeg ik er niet over, dat heb ik hierboven al gedaan.