Stacey Marie Brown - The Fall Of The King
Serie: Lightness Saga #3
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
There is nothing the Unseelie king doesn’t acquire. That was until he meets Fionna Cathbad. A fierce druid, who won’t bow to anyone. Especially Lars. The demon king has every right to kill her, her treasonous acts against the crown are undisputable. But, she is the key to the one thing he wants more than anything. The cauldron of dagda. A powerful treasure that no fae should possess. To get what he wants, he finds the very thing that forces her to help him, leading them down a dangerous path. Because it’s not only Fionna who is deceiving him. His own mind is starting to turn on him, twisting his sanity, and releasing the demon he keeps pinned up. As old ghosts and new foes step up into this game, Lars needs to find the cauldron before all is lost. His kingdom and himself. *This is third book (Lightness Saga) in a continuing series of both the Darkness & Collector Series. Not meant to be read first. *Sexual content and language

Over de zomermaanden las ik heel veel hedendaagse romans en maar een paar fantasie of paranormale boeken. Op de één of andere manier vind ik hedendaagse novels zomers veel lekkerder lezen.

De laatste paar zomer weken begon het fantasie/paranormale genre echter steeds meer te kriebelen en uiteindelijk gaf ik er aan toe. Maar die serie, waar ik ongelofelijk naar uitgekeken had, viel me helaas tegen. Ik verviel dus weer in het hedendaagse. Toch bleef ik zoeken en ineens herinnerde ik mij dit boek en dat ik wachtte op het tweede deel van de duologie die, Yes!, nu ook uit was.

4 Boeken

Ik noem The Fall of The King het eerste deel van een duologie, en dat klopt ook, maar het is de 2e duologie binnen de Lightness Saga.
De eerste vertelde het verhaal van Kennedy, de druid, en Lorcan, de broer van Eli. Met beiden mochten we al kennis maken in de serie Darkness.

Lars

Ook hem leerde ik kennen in de serie Darkness. Hij is de oom van Ember en the Demon King.
Hij is een meedogenloze, harde, niet te buigen King. En te pas en onpas strooit hij met zijn titel. Niet uit ijdelheid maar om angst in te boezemen, wat hem bijna altijd lukt. Ik vond hem helemaal niet zo’n aangenaam persoon en toch keek ik uit naar zijn boeken. Want ik wilde wel eens weten wie er echt achter de onvergefelijke maar o zo sexy personage zit.

En ja hoor, voor mijn ogen zag ik The King veranderen in een man. Een man met gevoelens. Een man die mensen om zich heen verzamelt om zichzelf het gevoel te geven dat hij een familie heeft. En een man wiens hart nog steeds bloed om de verloren jaren met zijn dochter en zijn verloren liefde.
En ik heb hem op twee fronten zien vallen. De ene val bezorgde me een hoop vlinders in de buik en de andere was op zijn zachtst gezegd schokkend.

Fionna

Ze is de zus van Kennedy, de hoofdpersoon uit de 1e duologie van deze Saga.
Ze rivaliseert Lars met haar harde en meedogenloze persoonlijkheid en staat lijnrecht tegenover The King. Maar als zijn gevangene kan ze niet veel kanten op en heeft ze maar te doen wat hij wil. Ze is echter niet voor 1 gat te vangen en weet Lars heel lang aan het lijntje te houden totdat hij iets onthuld waardoor ze hem niet langer wil dwarsbomen. Maar dan is het te laat want er staat een 3e speler op met duistere doeleinden en voor ze het weten zitten ze middenin het gevaar.

Fionna is een heldin naar mijn hart. Kick ass, niet bang en heeft enorme magische krachten. Ze is ook niet bang om zwarte magie te gebruiken ook al weet ze dat die altijd een prijs heeft. En ze is bereid haar leven te geven voor het hogere doel. Ook zij verschuilt zich achter een harde buitenkant

In het kort

Een geweldig begin van deze 2e duologie binnen de saga en ik kan er niet meer aan toevoegen dan dat ik niet kan wachten tot ik weet hoe het af loopt voor Lars en Fionna!