Laura Thalassa - Rhapsodic
Serie: The Bargainer #1
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Callypso Lillis is a siren with a very big problem, one that stretches up her arm and far into her past. For the last seven years she’s been collecting a bracelet of black beads up her wrist, magical IOUs for favors she’s received. Only death or repayment will fulfill the obligations. Only then will the beads disappear. Everyone knows that if you need a favor, you go to the Bargainer to make it happen. He’s a man who can get you anything you want … at a price. And everyone knows that sooner or later he always collects. But for one of his clients, he’s never asked for repayment. Not until now. When Callie finds the fae king of the night in her room, a grin on his lips and a twinkle in his eye, she knows things are about to change. At first it’s just a chaste kiss—a single bead’s worth—and a promise for more. For the Bargainer, it’s more than just a matter of rekindling an old romance. Something is happening in the Otherworld. Fae warriors are going missing one by one. Only the women are returned, each in a glass casket, a child clutched to their breast. And then there are the whispers among the slaves, whispers of an evil that’s been awoken. If the Bargainer has any hope to save his people, he’ll need the help of the siren he spurned long ago. Only, his foe has a taste for exotic creatures, and Callie just happens to be one.

Ondersteboven was ik van de eerste serie die ik van deze auteur las. Het was zo anders dan anders. Zo verrassend, zo nieuw en zo verbazingwekkend. Het was geen wonder dat ik meer van haar wilde lezen.
Maar de serie waaraan ik daarna begon, Unearthly, heb ik niet afgemaakt. Eén van de redenen waarom kun je hieronder lezen, een quote uit die recensie:

Laat ik beginnen bij de romance. Te snel groeide de crush van Gabrielle uit in houden van. Het ene moment mag ze hem niet, het andere moment denkt ze: ’oh, ik houd van hem’. En dan blijkt hij ook nog eens haar soulmate te zijn . Dat vind ik niet leuk. Vooral niet als we nog 4 boeken te gaan hebben. Op dat gebied is de spanning er dus al helemaal af.
Hahaha, ik schrok een beetje toen ik dit terug las want wat blijkt tot mijn stomme verbazing? De romance in dit boek verloopt niet zo heel erg anders 😮. Tja en met nog 3 boeken te gaan…..

Heen en weer

Ondanks dat vond ik dit wel een leuk boek en ben zeker van plan het vervolg te gaan lezen. Zelfs de verleden alinea’s die meer dan de helft van het boek besloegen kunnen mij er niet van weerhouden. Daar zal in het vervolg wel geen sprake meer van zijn want we zijn nu helemaal op de hoogte van dat verleden van Callie.
Het was eigenlijk wel goed dat we in dat verleden doken want in het begin begreep ik niet hoe Callie in een relatief korte tijd zo’n enorme schuld op had kunnen bouwen bij de Bargainer. De verleden hoofdstukken schepten daarin duidelijkheid en hadden dus zeker een doel.

The Bargainer

Wederom heeft Laura Thalassa een bijzondere nieuwe wereld weten te scheppen en dit keer vond ik de personages erg likable. Wat de romance betreft laat ze ook hier een steekje vallen naar mijn smaak. Het ging ook voor een groot gedeelte over de relatie van Callie en de Bargainer, maar de momenten waarop we ons op andere dingen richten is het fantasie gehalte hoog, origineel en boeiend.
Wat ik ook erg kan waarderen is dat Callie de Bargainer wel af en toe bij zijn naam noemt maar de meeste tijd toch benoemd als de Bargainer. Het schept een soort van afstand en je blijft je er zo ook goed van bewust met wie je te maken hebt (en dat probeerde ze zichzelf op die manier ook voor te houden).

De wereld

We begeven ons in onze eigen wereld, maar daarnaast reizen we af naar de Fae wereld en dan met name naar de Night Kingdom van de Bargainer. Het probleem waarvoor hij Callie meeneemt naar zijn rijk is bijzonder en gruwelijk en ik vond dit echt iets wat bij de auteur past gezien mijn ervaring met The Fallen World. Ook een harde en soms bloederige wereld.

In het kort

Een leuk begin van deze nieuwe serie zei het dat het wat meer over de fantasie wereld mocht gaan ipv de relatie tussen Callypso en The Bargainer. Daarentegen zit het wel boordevol seksuele spanning, ook niet verkeerd , en dat wat we aan fantasie krijgen is bijzonder origineel.