Kelli Walker - Saving Valencia
Serie: Stand Alone
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
My plane crashed. My pilots are dead. And we’re stuck on an island. Me, my best friend, and his secretary. The sun is harsh. The sand is hot. And no one knows we’re alive. Or so we thought. The second she finds us, she captivates me. This jungle woman with wild hair. She’s a functioning mute with a chip on her shoulder. And she’s been hired to save us. But, the island has other plans. Storms roll in and drown us out. Trapping us by our necks. I’m cooped up with her. This feral jungle woman. A woman I can’t crack. Val has a body that makes me ache. Eyes that swallow me whole. But when I catch a glimpse of the skin of her back, I see where the real trap lies. Her past. Valencia Bouchard was hired to save me. But it might just be me saving her.

Tijdens de warme zomer weken had ik eigenlijk alleen maar zin in simpel, snel en luchtig leesvoer. En dat was meteen mijn vakantie van het recensies schrijven want het waren meestal boeken waarbij ik niet echt de behoefte voelde om mijn gedachten erover op te schrijven.
Van dit boek verwachtte ik hetzelfde maar het had toch iets wat me deed besluiten het op ‘papier’ te zetten.

Survival

Dat iets is de bijzondere omgeving waar het vliegtuig crasht; in de jungle van het bovenwindse eiland Montserrat. Ik heb de naam wel eens gehoord maar was totaal niet bekend met de geschiedenis van dit eiland en juist dat maakte het erg interessant en onvoorspelbaar. Echter ook de vele achtergrond informatie over overleven vond ik zeer boeiend. Geen idee of al die informatie klopt (of onderkoelingsverschijnselen inderdaad zo opgelost kunnen worden bijvoorbeeld ), maar de meeste dingen klonken erg geloofwaardig.

Val

Ook de personages waren interessant en aangenaam om over te lezen.
Valencia komt erg stoer, nors en afstandelijk over en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Die redenen zijn echt vreselijk en ik kon mij heel goed voorstellen dat ze door deze ervaring uitgegroeid is tot een einzelganger. Het heeft haar echter wel heel bewust gemaakt van hoe te overleven met heel weinig en goed te luisteren naar het lichaam en de natuur.

Silas

Hij is een hele ander kant op gegaan in zijn leven alhoewel hij een niet veel betere ervaring achter de rug heeft. In plaats van mensen te mijden omringt hij zichzelf juist met ze en is door zijn goede mensenkennis en zijn bedrevenheid uitgegroeid tot een miljonair. En eentje met het hart op de goede plaats. Dat blijkt al snel als de reddingshelikopter niet genoeg plaats heeft voor iedereen. En hij is een alpha male op en top, ook niet verkeerd .

Snel

Saving Valencia is geen lang boek, mijn eReader gaf 179 bladzijden aan. Toch is het geen gehaast boek en is het een goed, compleet, verhaal. We kunnen in discussie gaan over de snelheid waarop de beide hoofdpersonen voor elkaar vallen maar het is beslist niet zo dat dat meteen ook een uitgemaakte zaak is. Ze zijn allebei op hun hoede voor de gevoelens van de ander ook al weten ze zelf al snel waar ze staan. En daardoor ontstaat er een heerlijke seksuele spanning tussen die twee.

In het kort

Genoten heb ik van dit boek; de goede verhaallijn, de geweldige setting en de fijne personages. De uitvoering ervan was echter slecht. En dan doel ik op schrijffouten. Ik weet niet waar deze auteur vandaan komt maar ik vermoed dat ze geen Engelstalige is van nature. Er waren zoveel foute woorden in dit boek. Niet fout geschreven maar een compleet verkeerd geplaatst woord met dezelfde klank als het woord wat er zou moeten staan. Would in plaats van wood bijvoorbeeld. Erg slecht!

Zoals altijd doen schrijffouten wat mij betreft niks af aan een goed verhaal maar het zorgde af en toe wel voor verwarring, en het haalt je een beetje uit je lees flow, dat is wel jammer. Voor de rest heb ik er niks op aan te merken en ga ik zeker kijken wat er nog meer uit haar pen is gekomen.