Sara Ney - The Studying Hours
Serie: How to Date a Douchebag #1
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
CRUDE. ARROGANT. A**HOLE. No doubt about it, Sebastian ‘Oz’ Osborne is the university’s most celebrated student athlete—and possibly the biggest douchebag. A walking, talking clich├ę, he has a filthy mouth, a fantastic body, and doesn’t give a sh*t about what you or anyone else thinks. SMART. CLASSY. CONSERVATIVE. Make no mistake, Jameson Clarke may be the university’s most diligent student—but she is no prude. Spending most of her time in the hallowed halls of the library, James is wary of pervs, jocks, and douchebags—and Oz Osborne is all three. She’s smart, sarcastic—and not what he expected. …EVERY DOUCHBAG HAS HIS WEAKNESS. He wants to be friends. He wants to spend time with her. He wants to drive her crazy. He wants… Her.

Na mijn kennismaking met auteur Sara Ney wist ik zeker dat ik meer van haar wilde lezen. Al was het alleen maar om de geweldige dialogen die Jock Row rijk waren.

Oz

Hij is een Douchebag met een hoofdletter D.
Ongelofelijk hoe verschrikkelijk seksistisch hij is en alleen maar achter zijn … aan loopt. Ik heb in de loop der jaren over heel veel man whores gelezen maar Sebastian ‘Oz’ Osborne slaat werkelijk alles. En toch, ik mocht hem wel. Hij verontschuldigd zich er niet voor, is zoals hij is en zegt wat hij denkt. Wat betekent dat wat hij zegt bijna alleen maar over seks gaat.
Jameson is totaal niet zijn type maar vanaf het moment dat hij haar confronteert wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt en probeert hij een vriendschap met haar op te bouwen en haar in zijn bed te krijgen.

James

Ze is een conservatief meisje dat serieus studeert en zich niet af laat leiden door een uit de kluiten gewassen jock. Ze heeft hem vanaf het moment dat ze hem zag bestempeld als een douchebag en zodra hij aan haar tafeltje verschijnt en zijn mond open trekt wordt dat bevestigd. Haar reactie op zijn aandachttrekkerij is priceless en ik juigde haar koele, onge├»nteresseerde houding entousiast toe . Het was ook geweldig dat ze totaal geen idee heeft van wie hij is en wat hij gepresteerd heeft. En dat frustreerde Oz enorm.

In de war

Sara Ney heeft mij niet teleurgesteld.
Ik kreeg de humoristische en pittige dialogen die ik in Jock Row zo bewonderde en heb regelmatig enorm zitten lachen om de antics van Sebastian.

“Rule number five: no shaving your legs.”
“No shaving my legs?” A burst of laughter escapes my lips and I double over at the waist, giggling hystericaly. Tears stream down my cheeks. When I finally catch my breath, I sputter, “That’s the dumbest thing I’ve ever heard. What does shaving have to do with anything?”
He gives me a look that says duh. “Hairy legs are disgusting. No dude wants to bang a chick with more hair than he has. Trust me, it’s your only defense”
I stare at him blankly, my lip curling distastefully, before wiping away a stray tear. “You’re so weird”.
Heel lang heb ik gedacht dat dit wel eens op een 5 sterren boek uit zou draaien totdat Sebastian zijn gevoelens omsloegen. Toen werd het verwarrend.
Waarom wil ik hier niet vertellen want dat is toch een kleine spoiler maar volgens mij had dat wat duidelijker gebracht mogen worden. Nu moest ik een paar keer terug lezen voor ik door had wat er speelde.

Mocht een beetje meer zijn

Wat ik ook een beetje jammer vind is dat we totaal geen achtergrond informatie van Jameson krijgen. Ook niet zo veel van Sebastian, maar weten in ieder geval wat van zijn familie, waarom hij gekozen heeft voor deze studie richting en dat het hem niet allemaal aan komt waaien ook al lijkt dat aan de buitenkant zo.
En zo zijn er nog een aantal dingetjes die mij opvielen, dingen die later benoemd werden maar nooit echt verteld waren.

In het kort

Ook al heb ik wat op en aanmerkingen, ik vond dit een heel goed begin van deze serie. En ja, dat komt vooral door de pittige dialogen, dat is toch een zwak van mij, daar houd ik enorm van! Maar zeker ook door de hoofdpersonen want ook al krijgen we geen/weinig achtergrond informatie, ik had wel het gevoel dat ik ze goed kende, op dat gebied heeft de auteur het weer goed gedaan.

Zoals altijd als ik een boek goed vind kijk ik weer uit naar de volgende. En ik ben benieuwd want Zeke Daniels is, als ik af ga op zijn gedrag in dit boek, een nog grotere douchebag dan Sebastian.