D.N. Hoxa - Unchanged
Serie: Morta Fox #3
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
When Hammer gets all of his memories back, he's already being dragged away from the one person he came back from hell for: Morta Fox. Escaping from the vampires who capture him won't be too much trouble, but fighting a war against Mohg definitely will. His last hope is to go after the only living vampire strong enough to defeat Mohg. After seeing Hammer being dragged away from her for the second time, Morta vows to do everything in her power to get him back, even if it means fighting against Mohg all by herself. But fate has other plans for Morta and Hammer. They will have to make decisions that will threaten to change who they are forever. Will they be able to kill Mohg and stop the war that will end humanity?

In dit laatste deel van de serie valt alles op zijn plaats.
Was deel 1 geschreven vanuit de pov van Morta en deel 2 uit die van Hammer, in dit laatste deel mochten we van beider pov’s genieten plus nog een mini bonus pov.

Min puntjes

Ook dit laatste deel vond ik weer een erg leuk boek en ik weet nu al zeker dat ik meer van deze schrijfster wil lezen.
Er zijn zeker wel wat puntje van kritiek, maar dat neemt niet weg dat het een origineel verhaal is met een stel leuke personages en een goede wereldopbouw.

Eén van de puntjes waarop ik iets aan te merken heb is de schrijfstijl.
Over het geheel genomen is het goed, vooral van de pittige conversaties tussen Morta en Hammer genoot ik, maar af en toe was het een beetje verwarrend, dan had ik het gevoel dat ik wat gemist had.

Een ander punt is de crush van Morta waarover ik in de recensie van het eerste deel schreef plus het steeds maar weer refereren naar waarom Morta reageerde zoals ze reageerde. Gelukkig kwam dat in de laatste twee boeken nauwelijks meer ter sprake.

Plus punt

Een heel sterk punt vond ik daarentegen de romance/relatie van Morta en Hammer in deel 2 die eigenlijk niet eens zo benoemd mag worden. Sterk omdat ze eigenlijk weer zo goed als vreemden voor elkaar waren en de schrijfster zich niet liet verleiden om ze al snel weer bij elkaar te laten komen. Sterker nog, dat gebeurde pas helemaal aan het einde van het boek maar daar was de kous nog niet mee af.

In het kort

Dit was alweer de laatste. En wat ben ik blij dat ik deze serie ontdekt heb. Het was er dan wel niet één waarover ik van de daken wil schreeuwen, maar zeker leuk genoeg om met plezier te hebben gelezen.