Tricia Levenseller - Daughter of the Siren Queen
Serie: Daughter of the Pirate King #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Alosa's mission is finally complete. Not only has she recovered all three pieces of the map to a legendary hidden treasure, but the pirates who originally took her captive are now prisoners on her ship. Still unfairly attractive and unexpectedly loyal, first mate Riden is a constant distraction, but now he's under her orders. And she takes great comfort in knowing that the villainous Vordan will soon be facing her father's justice. When Vordan exposes a secret her father has kept for years, Alosa and her crew find themselves in a deadly race with the feared Pirate King. Despite the danger, Alosa knows they will recover the treasure first . . . after all, she is the daughter of the Siren Queen.

Daughter of the Siren Queen is net zo’n geweldig avontuur als zijn voorganger.
Ik heb weer enorm genoten van de vrouwelijke piraten crew, first mate Riden en natuurlijk onze onverschrokken captain Alosa.

Avontuur

In dit laatste deel van de duology ontmoeten we Alosa’s moeder, slaan we op de vlucht voor een woedende piraten koning en leert Alosa haar siren kant te controleren. Het is een kleurrijke reis die me verschrikkelijk blij maakte. Ook blij omdat ik gehoor had gegeven aan mijn impuls om Daughter of the Pirate King te gaan lezen, met in het achterhoofd ‘we zien wel waar het schip strand’.

Nou dit schip bleef met volle zeilen doorvaren tot het happy end.
Maar voordat we dat happy end krijgen is er veel bloed vergoten en heeft Alosa moeilijke beslissingen moeten nemen. Het is een avontuur als geen ander wanneer we via de Pirates Keep zeilend over open zee belanden op een bloedstollend eiland en daarna terecht komen in het hol van de Sirens. Dit alles terwijl we opgejaagd worden door de Pirate King himself. En onderwijl ontdekt Alosa meer over zichzelf en haar familie en, zoals verwacht, is niets wat het lijkt.

Young Adult

Net als zijn voorganger was dit piraten verhaal puur genieten.
Ik vond hem zelfs nog net even leuker dan zijn voorganger omdat in dit deel de siren kant van Alosa een grotere rol speelde en het verhaal daardoor net even kleurrijker werd. De spanning en de romantiek waren een heerlijke finishing touch samen met een vleugje humor.

De pittige dialogen tussen Alosa en Riden blijven leuk om te volgen en af en toe vliegen de vonken van de pagina’s.
Het is een YA en het blijft een YA maar wel een volwassen geschreven YA. En dan heb ik het niet over sex want op dat gebied is en blijft het kuis, maar het is stoer, zonder kinderachtig gezeur en gepiep, en zelfs een tikkeltje aan de harde kant. Maar wat wil je als het over piraten gaat.

In het kort

Tricia Levenseller heeft mij om: ik wil meer boeken lezen over piraten!!
Als ze allemaal zo lekker vlot geschreven zijn, zulke leuke, sterke personages hebben en een fantasierijk, kleurrijk en spannend plot, dan doe ik het ervoor.