C.N. Crawford - Infernal Magic
Serie: Demons of Fire and Night #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
She's forgotten her past. Too bad her past won't return the favor. Ursula can't remember a single thing from before three years ago, so she has to keep her life simple. All she wants is to earn enough money for rent--and maybe a bit left over for a new pair of boots. But on her eighteenth birthday, all hell breaks loose... quite literally... when a hellhound shifter shows up in her kitchen. Kester's lethally gorgeous, and he's come with a terrifying message: Ursula owes her soul to a demon. No one seems to care that she doesn't remember striking that deal. Thrust in the middle of a demonic war, Ursula fights her way across New York--and through the fae realm to survive. Along the way, she must reclaim her magical knowledge and her long-forgotten skills with the blade if she wants to escape eternal damnation.

De laatste serie die ik van deze schrijvers las had me niet gelijk te pakken. En ook met deze had ik in het begin moeite. Het komt te langzaam op gang.
Ik zat echter niet bij de pakken neer want ik wist bijna zeker dat het, hoe verder ik zou komen, steeds leuker zou worden.

Ik mis iets

Daar had ik gedeeltelijk gelijk in.
Het werd steeds leuker en interessanter, vooral toen Ursula juist datgene ging doen wat Kester verboden had, maar toch bleef ik op de één of andere manier iets missen. Ik kan er niet precies mijn vinger op leggen wat, maar dat knagende gevoel dat er meer in zat dan we kregen bleef me parten spelen.

Toch is het weer een erg origineel verhaal van de schrijvers. Het speelt zich af in dezelfde wereld als The Vampires Mage en toch herkende ik er niet zo veel van tot nu toe. De enige personage die ik (her)kende was Beal maar wie hij is doe ik verder niet uit de doeken, dat zou te veel verraden.

Wie is ze?

Wat ik erg leuk vind is dat Ursula geen idee heeft van haar afkomst; wie ze was, wat ze deed. 3 Jaar geleden werd ze gevonden in een afgebrande kerk zonder enige herinnering. En op de dag dat ze 18 jaar wordt en er rare dingen met haar lichaam gebeuren word ze ineens in een vreemde, bovennatuurlijke wereld geworpen.

Haar onwetendheid over die wereld is leuk, ze heeft geen flauw benul van wat haar te wachten staat en waar ze in terecht is gekomen. Wel kan ze bijvoorbeeld de vreemde, engelachtige, taal lezen en weet ze hoe ze met een zwaard om moet gaan maar hoe ze dat weet?? En dat vergroot het mysterie alleen maar want wie is FU (Former Ursula) voor dat ze haar geheugen verloor? Wat deed ze in die afgebrande kerk?
Allemaal vragen waarvan ik met spanning wacht op het antwoord.

In het kort

Er is natuurlijk geen twijfel over mogelijk; ik ga zeker door met het volgende deel want die vragen maken mij intens nieuwsgierig. Wel hoop ik dat ik aan het einde van dat boek kan zeggen dat mijn knagende gevoel compleet vedwenen is en ik genoten heb van dat boek.