Rebecca Yarros - Rebel
Serie: The Renegades #3
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
She'll defy his every expectation. She’s Penna Carstairs. The Renegade they call Rebel. FMX-treme Magazine’s sexiest female athlete of the year. There’s no rule in extreme sports she hasn’t broken, No gender barrier she hasn’t demolished. She’s the woman I met in a bar in Vegas. The woman I illegally BASE jumped for. The woman I spent one insane, incredible night with. But now I’m screwed. Or rather…not screwed. Because the woman I can’t get out of my head is the one woman I can never touch again. I’m Dr. Cruz Delgado—the youngest professor on this campus, And Penelope Carstairs just walked into my class.

Dit is de derde in de Renegades en alhoewel ik weet dat ik van de 1e 2 genoten heb kan ik me niet heugen dat die net zo sexy en hot waren als deze.

Cruz

Misschien komt het door de verboden liefde tussen leraar en leerling, maar eigenlijk gaat alle credit hiervoor naar Cruz.
Cruz is een man die je op je knieën krijgt: wat er uit zijn mond komt is swoon worthy en hij is een getelman en alpha male all rolled into one. Ik genoot van zijn personage, keek uit naar zijn hoofdstukken en ja, ik heb er een Book Boyfriend bij .

Vanaf het moment dat ze in Vegas naast hem ging zitten op een barkruk voelt hij een aantrekkingskracht voor Rebel. Maar hij weet ook dat het tot niets kan leiden want de volgende ochtend vertrekt hij voor een paar maand.

Rebel

In deel 1 hebben we kunnen lezen hoe Penelope (Penna/Rebel) gewond raakte tijdens een stunt door sabotage. Ze is inmiddels al weer een paar maanden genezen verklaard maar is nog steeds niet zichzelf. Om te kijken of ze de Rebel van voor het ongeluk terug kan vinden gaat ze in het geheim BASE jumpen, maar de jongen waarmee ze dit zou doen laat haar in de steek. Cruz is hier getuige van en als Penna hem vraagt of hij met haar wil gaan zegt hij zonder twijfel ja.

Penna heeft zich nog nooit zo gevoeld bij een man als ze dat bij Cruz doet en ze besluit voor 1x voorzichtigheid in de wind te gooien en hem mee te nemen naar haar hotel kamer. Het wordt een nacht die ze niet snel zullen vergeten…..en de problemen worden nog groter als hij niet veel later haar leraar blijkt te zijn.

Rond de wereld in…

We beginnen Rebel in Las Vegas maar de rest van het boek zitten we, net als in de voorgaande delen, op het cruise schip van Paxton Wilder voor het study at sea programma. En gedurende 9 maanden (over 3 boeken verdeeld) deden we allerlei exotische plaatsen aan. Alleen dat was al leuk om over te lezen. En naast de verplichte excursies doen onze Renegades gevaarlijke stunts met motoren, snowmobiles, parachutes etc.

Pijnlijk

Naast het super sexy, gepassioneerde en erotische gedeelte is het ook een hartverscheurend verhaal.
Penna worstelt met zichzelf na het ongeluk en het feit dat een voor haar belangrijk iemand niet met haar wil praten doet haar verschrikkelijk veel pijn. Cruz heeft heel andere problemen. Zijn doel, de reden waarom hij de baan van leraar heeft aangenomen, is niet helemaal legaal en zijn stiekeme relatie met Penna kan zijn zorgvuldig uitgedachte plan in het water gooien, maar ook zijn relatie met Penna verknallen. Hij bevind zich tussen het wal en het schip.

In het kort

Ik kan vol overtuiging zeggen dat ik dit absoluut de beste vind van alle drie de boeken.
De stiekeme romance, de illegale bijbedoeling van Cruz, het verdriet van Penna en de hartverscheurende gevolgen wanneer ze tegen de lamp lopen, het droeg allemaal bij tot een geweldig boek dat mijn emoties op en neer deed jojoën.

Het is echt jammer dat de Renegades serie hiermee afgesloten is maar ik blijf Rebecca Yarros volgen. Haar boeken zijn gewoon te goed!