Tijan - Ryan's Bed
Serie: Stand alone
Genre: Contemporary, New Adult/Young Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
I crawled into Ryan Jensen’s bed that first night by accident. I barely knew him. I thought it was his sister’s bed—her room. It took seconds to realize my error, and I should've left... I didn’t.I didn’t jump out.I didn’t get embarrassed.I relaxed.And that night, in that moment, it was the only thing I craved. I asked to stay. He let me, and I slept. The truth? I never wanted to leave his bed. If I could've stayed forever, I would have. He became my sanctuary. Because—four hours earlier—my twin sister killed herself.

Heel lang geleden, toen ik Wattpad net ontdekt had, las ik een boek van Tijan: Fallen Crest High.
En alhoewel ik door bleef lezen omdat het gewoon te interessant was om te stoppen vond ik het destijd een toch ietwat raar verhaal (althans, dat is wat ik mij nog herinner). En om die redenen liet ik de andere boeken van Tijan altijd links liggen.

Sexy

En toch…
Er was iets aan dit boek dat mij er naar toe bleef trekken. De titel misschien? Want ja, zeg nou zelf, die klinkt toch wel sexy . Daarnaast deed hij me ook een beetje denken aan The Boy Who Sneakes In My Bedroom Window van Kirsty Moseley. Aangezien ik dat een leuk boek vond besloot ik het er op te wagen.

En ik ben onder de indruk!
Door de titel gaat je verwachting een heel andere richting uit dan die we krijgen en ik kan met zekerheid zeggen dat er een heerlijke romantische ondertoon in zit, maar het is vooral een emotioneel boek. En de manier waarop Tijan dit boek heeft geschreven is in mijn ogen ontzettend goed.

Mac

MacKenzie is het meisje dat haar tweelingzus Willow door zelfmoord verloren heeft en ook al ziet ze het zelf niet zo, ze is een ontzettend sterke persoonlijkheid. Zelf denkt ze vooral gek te worden omdat ze overal haar tweelingzus hoort en ziet en het gevoel heeft dat ze in Willow’s huid kruipt. Willow was nl een heel andere persoonlijkheid dan MacKenzie. Mac was laid back, populariteit en uiterlijk boeiden haar niet zo, terwijl dat het aller belangrijkste was voor Willow. Vooral de populariteit kon haar gestolen worden want ze had een hekel aan de backstabbing mentaliteit. En nu zit ze zelf ineens middenin dat wereldje en reageert precies zoals Willow dat gedaan zou hebben.
Er is maar 1 persoon die haar kan kalmeren, die haar de realiteit niet uit de ogen laat verliezen, en dat is Ryan Jensen.

Ryan

Hij is de jongen waarbij ze per ongeluk in bed kroop een paar uur nadat haar zus zelfmoord heeft gepleegd en hij is de enige bij wie ze de kalmte ervaart die ze zo nodig heeft in deze moeilijke tijd.
Net als MacKenzie is Ryan een laid back persoonlijkheid die met een ongekende kwaliteit omgaat met haar rouwproces. Hij voelt haar gevoelens haarfijn aan en is al snel haar buffer voor de buitenwereld. Helaas kan die buitenwereld niet omgaan met het feit dat Ryan zoveel tijd en aandacht aan MacKenzie besteed en dat zorgt weer voor heel andere problemen.
Maar de rode draad in dit boek blijft het rouwproces van MacKenzie.

In het kort

Emotioneel, dat is de beste omschrijving voor dit boek.
Door het onderwerp, maar vooral ook door de ontzettend sterke, diepe personages.

Hierboven schreef ik al dat ik onder de indruk ben en dat geldt vooral ook voor de schrijfstijl, die is ongekend goed. De manier waarop de auteur MacKenzie en Willow laat communiceren, maar ook de gedachtegang van MacKenzie, haar gevoelens en Ryan’s rol in het geheel. Ik ben ervan onder de indruk hoe de auteur dit op papier heeft weten te zetten.
En het einde, alhoewel een happy end…..shocking!