Leia Stone & S.T. Bende - Protector
Serie: Night War Saga #1
Genre: Mythology, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Love. Honor. Protect. As an Environmental Studies major, Allie knows the planet is in trouble – a series of natural disasters recently rocked the northern hemisphere, and species across the globe are going extinct. What Allie doesn’t know is that her world's decline is a casualty of an ancient battle called the Night War – the Norse goddess Nott’s crusade to control the weakest of the light realms. And Allie most definitely doesn’t know that her existence is the only thing stopping Nott from dragging the earth into total darkness. When four gorgeous guys show up claiming to be Allie’s Asgardian protectors, she thinks they’re delusional. And when they order her to hunt down the pieces of an immortal weapon, she’s convinced they’re insane. But when Allie’s attacked, the guys’ crazy stories of demigods and dark elves begin coming together. And Allie’s not sure what scares her more – losing her life to the Goddess of Night... or losing her heart to one of her protectors. Let the hunt begin.

Mijn 1e ervaring met Leia Stone was niet zo goed.
Het boek dat ik toen las was een samenwerkingsverband tussen haar en Jaymin Eve.
Omdat ik de serie Supernatural Prison van Jaymin Eve wel heel erg leuk vond ‘beschuldigde’ ik LS van het minder goede resultaat.

Geheugenverlies

De 1e keer dat ik aan dit boek begon  kwam ik niet zo heel ver, een paar hoofdstukken maar, en ik vroeg me af waarom doe je het jezelf toch aan? Waarom begin je in een boek van haar?
En daarna nog een keer???

Tja wat kan ik zeggen. Ik was even vergeten dat ik er al eerder in begonnen was . Niet te geloven maar waar.
Ik kwam er pas achter na een aantal bladzijden, toen begonnen dingen mij bekend voor te komen.

En raar maar waar, ik kon mij niet meer heugen waarom ik hem niet uitgelezen had. Waarschijnlijk was de tijd er toen niet rijp voor.
Ik las dus door en vond het in het begin best leuk. Behalve de inwendige pep-talk zinnetjes van Allie, die waren hoogst irritant en sloeg ik al vrij snel over.

Noorse mythologie

Protector is een verhaal dat zich op originele wijze richt op de noorse mythologie.
Minder origineel maar even leuk (omdat het voorkomt in de film Thor) zijn Heimdall en de bifrost.

Allie is een meisje dat altijd dacht gewoon mens te zijn, met een gave om de energie rondom een persoon waar te nemen dat wel, maar ze blijkt een demi-god te zijn. Daar komt ze achter als ze 4 jongens ontmoet. 4 Superknappe jongens natuurlijk *eyeroll* en natuurlijk heeft ze al snel een enorme crush op 1 ervan.
Jammer dat ze zich daarover zo kinderachtig gedraagt.

Dat was ook het moment waarop ik het weer minder leuk begon te vinden. Dat gezeur en gezever over haar verliefdheid, heel irritant, terwijl ze voor de rest toch uitgroeide van niet zo’n stoere meid naar een kick ass heldin.

In het kort

Dat en het feit dat Allie en Tore elkaar tegen het einde de liefde al hebben verklaard is voor mij een reden om nog niet gelijk verder te gaan met deel 2.
Heel eerlijk gezegd betekent dat gewoon dat ik niet verder ga met deze serie. En ook geen boek van Leia Stone ga oppakken.
Jammer want het had potentie en ze heeft best leuke idee├źn.