Roni Loren - The Ones Who Got Away
Serie: The Ones Who Got Away #1
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Liv's words cut off as Finn got closer. The man approaching was nothing like the boy she'd known. The bulky football muscles had streamlined into a harder, leaner package and the look in his deep green eyes held no trace of boyish innocence. It's been twelve years since tragedy struck the senior class of Long Acre High School. Only a few students survived that fateful night—a group the media dubbed The Ones Who Got Away. Liv Arias thought she'd never return to Long Acre—until a documentary brings her and the other survivors back home. Suddenly her old flame, Finn Dorsey, is closer than ever, and their attraction is still white-hot. When a searing kiss reignites their passion, Liv realizes this rough-around-the-edges cop might be exactly what she needs..

Meteen toen ik de samenvatting las kwam dit boek op mijn tbr lijst.
Het klonk zo ontzettend intrigerend…..

It’s been twelve years since tragedy struck the senior class of Long Acre High School. Only a few students survived that fateful night—a group the media dubbed The Ones Who Got Away.

En het is zoveel meer dan intrigerend.
Het is pijnlijk. Pijnlijk om te lezen hoe onze hoofdpersonen worstelen met datgene wat ze 12 jaar geleden meegemaakt hebben.

Olivia heeft haar leven nog helemaal niet zo lang weer op de rails. Ze heeft zich heel lang begraven in alcohol en sex, de manier om haar demonen te verslaan. Maar ze vind zichzelf nu sterk genoeg om mee te werken aan het fonds voor de nabestaanden en dus terug te keren naar haar geboortedorp. Het is echter veel zwaarder dan ze dacht en als ze dan ook nog Finn Dorsey tegen het lijf loopt lijkt ze terug te vallen in haar oude gewoontes. En niet alleen om haar demonen te verslaan.

Twaalf jaar lang loopt Finn al met een schuldgevoel rond.
Door hem kwam Olivia in groot gevaar en dat betekent dat ze door hem door een hel is gegaan. En nu kan hij ook nog eens vanuit de eerste hand ontdekken wat een impact dat op haar leven heeft. En vanaf het moment dat hij haar ziet wordt hij terug geworpen in de tijd. Een tijd waarin niets belangrijker bleek te zijn dan samen zijn met Olivia.

Maar vanaf het begin was hun relatie gedoemd te mislukken omdat hij destijds de ballen niet had om voor zichzelf op te komen en zich als een speelbal van zijn ouders liet gebruiken. In plaats van het meisje van zijn dromen nam hij een respectabele date mee naar prom en zijn geheime ontmoeting met Olivia in een kast bracht Olivia in groot gevaar.

Hun weerzien brengt gevoelens naar boven, sterker dan ooit, die ze allang dachten te hebben vergeten, en ze besluiten een friends met benefits relatie aan te gaan om voor eens en voor altijd af te rekenen met het verleden. Het loopt echter nooit als gepland…..

In het kort

Dit boek maakt een hoop gevoelens in mij los.
Gelukkig heb ik nooit zoiets meegemaakt, het komt in ons land nauwelijks voor, maar helaas kan dat niet overal gezegd worden. En de impact die dat op de slachtoffers heeft…..pijnlijk om over te lezen.

Naar mijn mening heeft Roni Loren die gevoelens van angst, onmacht en inbreuk op je gevoel van veiligheid goed weer weten te geven. Het is een goed onderbouwd verhaal met daarnaast een heerlijke romantiek/erotiek.