C.N. Crawford, Alex Rivers - Agent of Chaos
Serie: Dark Fae FBI #2
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
London is burning, and the fae are holding the matches. I am Cassandra Liddell: FBI Special Agent and bad-ass Pixie. After barely surviving my last assignment, I'm on the hunt for answers about my past, when bombs start exploding all over London. Fae terrorists have attacked and thrown the city into chaos. To make matters worse, my best friend Scarlett has been abducted, and her captor is playing a twisted game of “Simon Says," sending me riddles paired with impossible tasks. Roan, a seductive fae warrior, is willing to help me … but of course he has a price. One I’m not sure I’m willing to pay. Hounded by supernatural pursuers and hunted by the CIA, I'm racing against time to save Scarlett, and to stop London from burning to the ground. Rage is simmering under the surface, and when it boils, I'll unleash a fire of my own. A new adult urban fantasy, perfect for fans of Karen Marie Moning and Ilona Andrews.

Het tweede deel van de serie Dark Fae FBI is een spannend vervolg met veel twists & turns.
We gaan gelijk verder vanaf waar we gebleven waren in deel 1 maar wel met een nieuwe misdaad.
En ook dit keer moet Cass de dader zoeken in de Fae wereld.

Kanttekening

Cass raakt steeds meer vertrouwd met haar eigen Fae gaven en ik moet zeggen dat ik de manier van transporteren van de ene naar de andere plaats wel heel erg origineel vind. Bij mijn weten heb ik dit nog niet eerder gelezen.
Iets minder origineel vind ik de manier waarop Roan moet genezen van zijn verwondingen: door lust.
Heb ik dat al niet eerder gelezen…..???
Ja dus, in de vorige serie van C.N. Crawford.

Nou heb ik niks tegen op deze manier van genezen  maar als een auteur dit meerdere malen gebruikt in zijn/haar series moet je er natuurlijk wel even een kanttekening bij zetten.

Indrukwekkend

In mijn vorige recensie heb ik het ook al genoemd maar ik wil het nog even weer vermelden want wat ben ik onder de indruk van de kennis die de auteurs hebben van Londen. Of ze hebben enorm veel research gedaan of ze hebben er gewoond. Ze weten ons nl alles te vertellen over londen. Welke straat grenst aan welke, waar precies de historische gebouwen staan en ze weten ze van binnen ook haarfijn te beschrijven.

Net als bij het voorgaande boek maakte ik er een sport van om gebouwen of andere interessante feitjes op te zoeken en was echt verbaasd over de waarheid en accuratie ervan. Als ik een fantasie lees vind ik het niet erg als dingen die ons verteld worden niet echt gebeurd zijn maar gewoon ontsproten zijn uit de fantasie van de auteur. Deze 2 weten waar gebeurde verhalen echter te verweven met hun fantasie. Geweldig!

Neem bijvoorbeeld de dancing plague die de Fae op de Londenaars los laat: mensen blijven dansen tot ze er letterlijk dood bij neervallen. Ik vond het een fantastische plaag en super goed bedacht. Maar het blijkt nog fantastischer: het is een echte, onverklaarbare, plaag geweest in 1518 in Straatsburg 

In het kort

Ik genoot van dit tweede deel!
Door de setting, Londen, de geweldig goede research van de auteurs en de waargebeurde historische feiten die ze in deze fantasie wereld wisten te verwerken.

Maar ik genoot ook volop van Cassandra, een kick ass heldin met een wel heel unieke manier van transporteren, en die niet altijd de winnende hand heeft. En wat te denken van Roan, de sexy Fae waarvan ik nog steeds niet weet wat zijn gevoelens en werkelijke gedachten over Cassandra zijn. En dan hebben we natuurlijk ook nog Gabriel, de Engelse politie agent die ook wel heel erg leuk is en waarin ik ook nog wel relatie materiaal zie.

Kortom, genoeg redenen om snel verder te gaan met het volgende deel.