Mary E. Pearson - The Heart of Betrayal
Serie: The Remnant Chronicles #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save Lia's life, her erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar's interest in Lia is greater than anyone could have foreseen. Meanwhile, nothing is straightforward: There's Rafe, who lied to Lia but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be savages. Now that she lives among them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country... and her own destiny.

Wat is het toch leuk als een serie je verrast.
Al twee jaar lang stond The Remnant Chronicles op mijn tbr lijst en toch kon ik me er niet toe zetten om hem te gaan lezen. Waarom? Geen idee. Maar ik genoot zo van het vorige boek, waarin de auteur een fantastisch, fantasierijk verhaal wist te spinnen, dat ik daardoor vol verwachting verder ging in dit tweede deel.

Kleurrijk taalgebruik

Ik houd niet zo van bloemrijk taalgebruik, dat is inmiddels wel duidelijk geworden denk ik, maar de manier waarop Mary E. Pearson het brengt wekte een enorme bewondering bij mij op. Het is veel kleurrijker dan het ‘normale’ bloemrijke taalgebruik dat ik ken, maar toch verveelde het me niet. Het was af en toe hoogstens een beetje verwarrend.

Dubbelrol

De love triangle neemt een wat grotere rol aan, mede doordat Lia een dubbelrol speelt in haar gevangenschap. Haar hart behoort echter nog steeds aan maar 1 jongen, het is dus niet een love triangle uit een dozijn.
Het spel dat ze speelt is intrigerend, doch zorgde dat zo af en toe ook voor verwarring. Dat is waarschijnlijk ook wat de auteur beoogde als ik zo terug denk aan het eerste deel, waarin ze mij zo clever op het verkeerde been wist te zetten.

Interessante wereld

In The Heart of Betrayal draaide het volledig om de gevangenschap van Lia.
Maar doordat ze toch enkele vrijheden heeft, en zich de vrijheid ook regelmatig toe-eigent, zien we veel van het koninkrijk Venda. En dat is een troosteloze bedoening. Maar ook heel bijzonder. Met vreemde gebruiken, interessante mensen en een leider die niet in een hokje te drukken is. Een leider met 2 gezichten. Aan de ene kant regeert hij met harde hand, en aan de andere kant doet hij alles om de zorgen van zijn bevolking te verlichten.

Meerdere pov’s

Ook nu kunnen we weer de pov’s van 4 personen lezen, alhoewel die 4e ook dit keer niet vaak aan het woord komt. Dit verhaal leent zich in mijn ogen wel heel goed voor meerdere pov’s. Alle drie spelen ze een hele belangrijke rol, de beide jongens in zowel het leven van Lia als hun koninkrijk. En ook al weet ik dat Lia’s hart maar voor 1 van die twee sneller gaat slaan, de andere gunde ik het ook. Hij heeft geen leuk leven gehad en ook nu is zijn leven niet wat je hem toe zou wensen.

Cliffhanger

Natuurlijk wordt het tegen het einde het spannendst en we eindigen met zo’n enorme cliffhanger dat ik blij ben dat ik gelijk verder kan gaan in het laatste deel.