C.N. Crawford, Alex Rivers - Agent of Enchantement
Serie: Dark Fae FBI #1a
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
The fae live among us. And one of them is a serial killer. I thought this would be a simple profiling case. Just another Jack-the-Ripper wannabe, prowling London’s streets, searching for easy kills. I was wrong. This killer is fae, and he’s as elusive as smoke on the wind. But I’m an FBI profiler, and it’s my job to track him down. It doesn’t matter that one of the main suspects--a lethally alluring fae--is trying to seduce me… or kill me, I’m not sure which. I won’t be stopped, not even when panic roils through the streets of London, or when the police start to suspect me. As I close in on the killer, I follow him to a magical shadow realm that’s like nothing I ever expected, where I’m hunted like prey. Fine. Bring it on. I’m an FBI Agent. And it turns out I have magical powers of my own. A new adult urban fantasy with romance, perfect for fans of Karen Marie Moning and Ilona Andrews.

Vampires Mage was de eerste serie die ik las van C.N. Crawford en ik wist meteen dat ik meer van deze auteurs wilde lezen. En niet alleen omdat ik het een ontzettend leuke serie vond. Nee, ook omdat het ontzettend snelle schrijvers zijn. Nou zag je dat wel een beetje terug in de hoeveelheid schrijffouten, er wordt te weinig tijd besteed aan het editen, maar dat neem ik voor lief want ik houd van snelle schrijvers.

In dit boek ben ik echter niet of nauwelijks schrijffouten tegen gekomen. Het is me tenminste niet opgevallen. Maar even afwachten hoe het de rest van de serie vergaat want ze hebben deze 4 delen ook weer binnen een jaar geschreven.

Ik keek er enorm naar uit om Agent of Enchantement te gaan lezen. De samenvatting trok me vooral omdat het over de Fae gaat.
Door het begin moest ik mij echter heen worstelen. Dat begin ging voornamelijk over de misdaad die gepleegd was, het onderzoek rondom die misdaad en de zoektocht naar de dader. Dat was wat te uitgebreid naar mijn mening.

Vanaf het moment dat Cassandra zelf op de vlucht moest werd het echter interessant en spannend.
Toen kwamen we eindelijk terecht in de Fae wereld en werd Cassandra’s ware aard ook een beetje duidelijker. Maar het blijft bij dat beetje want aan het einde van het boek weten we nog niet veel meer.

Wederom hebben de auteurs een bijzondere en interessante wereld geschetst. Een hele nieuwe, andere Fae wereld. Het speelt zich af in het Londen van vandaag waar, naast de menselijke wereld, een spiegelwereld van de Fae is.
Voor mij was dat vooral heel leuk en interessant omdat ik in het voorjaar van 2017 zelf in Londen ben geweest. Ik kon het dan ook niet laten om af en toe Google Maps erbij te pakken en te kijken of ook ik op dat plekje geweest was.

Ik vind het ook ontzettend knap dat de auteurs de historie van Londen, en bepaalde plekken en bezienswaardigheden, op een hele natuurlijke wijze met de Fae wereld hebben weten te verbinden. Het is fantasie, ik weet het, maar het werpt even een heel ander licht op Londen, wat ik overigens een geweldige stad vond!

In het kort

Agent of Enchantement is een heel leuk begin van deze nieuwe serie van C.N. Crawford & Alex Rivers. Dit keer heeft alleen de helft van het duo Crawford, Christine, zich met het boek bemoeid maar daar heb ik weinig van gemerkt. Ik vond deze net zo leuk als de voorgaande serie.
De invloed van Alex Rivers kon ik niet echt ontdekken maar misschien ligt die wel in het foutloos schrijven?? Op dat gebied was het echt een verbetering in vergelijking met de vorige serie.