Mary E. Pearson - The Kiss of Deception
Serie: The Remnant Chronicles #1
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2014
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
A princess must find her place in a reborn world. She flees on her wedding day. She steals ancient documents from the Chancellor's secret collection. She is pursued by bounty hunters sent by her own father. She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan. The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can't abide. Like having to marry someone she's never met to secure a political alliance. Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

Oktober 2015 kwam dit boek op mijn tbr lijst terecht, en nu, 2 jaar later, kan ik hem aanvinken als zijnde gelezen. Het spande er eerst om of ik hem überhaubt uit zou lezen want toen na 2 pov’s de derde verscheen gooide ik er in de eerste instantie het bijltje bij neer. Zo’n verschrikkelijke afkeer heb ik van meer dan 2 pov’s.

Op de één of andere manier bleef datgene wat ik al gelezen had echter door mijn hoofd spoken en na een ander boek ging ik toch verder in The Kiss of Deception. Want de wereld die de auteur schetste, en onze hoofdpersoon Lia, hadden mij zodanig geïntrigeerd dat ik er toch meer van wilde weten. En heel eerlijk gezegd vond ik die derde pov helemaal niet erg meer; ik juigde hem zelfs toe omdat ik toen pas in de gaten had (na het lezen van de samenvatting ) dat het de pov van de tweede jongen was.

Het lijkt daardoor een boek met een love triangle te zijn maar is het in mijn ogen niet echt. Want Lia vind de één leuk, maar de ander nog veel leuker, dus er is van haar kant niet echt sprake van ‘wie moet ik kiezen’ .

De auteur wist mij wat de identiteit van de 2 jongens betreft ook helemaal op het verkeerde been te zetten. Ik dacht gelijk te weten wie de prince en wie de assassin was, maar toen de rollen zich ineens omdraaiden en ze hun ware aard lieten zien was ik even helemaal de kluts kwijt. Ik had het compleet mis. En dat bracht mij zo in verwarring dat ik eerst terug moest lezen en weten waar ik in de fout gegaan was. Een hele duidelijke verklaring heb ik er echter niet voor kunnen vinden. Compliment voor de auteur dus!

In de samenvatting kunnen we al lezen dat Lia vlucht voor haar gearrangeerde huwelijk. Toch lijkt het in het begin van dit boek of ze alles op zich af laat komen en mee gaat in de traditie, de verplichting. Ze schreeuwt van binnen maar ondertussen zegt ze op alles ja en amen. Het moment waarop ze vluchtte kwam voor mij dan ook best onverwachts. En in plaats van een dociele, verwende prinses blijkt ze al snel een meisje met een ontzettend goed stel hersenen. En ze voelt zich absoluut niet te goed om op een hooizolder te slapen of hard te werken. Ze omarmt zelfs het simpele, armoedige leven. Verkiest het boven het leven dat ze gewend was.

De prins gaat naar haar op zoek om er achter te komen wie het meisje is dat hem zomaar liet staan op zijn huwelijksdag. Niet eens om haar aan haar haren terug te slepen maar uit nieuwsgierigheid. Waarom had zij wel het lef om te vluchten voor de hen opgelegde verplichting en hij niet?

De huurmoordenaar moet voorkomen dat het paar op de één of andere manier alsnog in het huwelijk treed en is er op uitgestuurd de prinses te vinden en te vermoorden.

Ze ontmoeten elkaar vlak voordat ze Lia ontmoeten zonder van elkaar te weten dat ze op zoek zijn naar één en dezelfde. En beide jongemannen hadden er niet op gerekend dat Lia zich totaal niet gedraagt als een royal. Ze zijn verbaasd en onder de indruk als ze haar aan het werk zien als bar meisje. Onder de indruk dat ze weinig geeft om kleding en rijkdom. En dat ze meeleeft met de mensen om zich heen en zorgzaam is. En al snel raakt de reden waarom ze naar haar op zoek waren naar de achtergrond en willen ze haar beter leren kennen.

In dit boek wordt regelmatig gesproken over een gave en magie, maar het enige magische wat er tot nu toe gebeurt is is dat Lia soms een stem in haar hoofd hoort of een soort van voorgevoel heeft. Ik vind het niet erg want het verhaal was ook zonder magie ontzettend interessant.