Colleen Houck - Reawakened
Serie: Reawakened #1
Genre: Fantasy, Mythology, Young Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
When seventeen-year-old Lilliana Young enters the Metropolitan Museum of Art one morning during spring break, the last thing she expects to find is a live Egyptian prince with godlike powers, who has been reawakened after a thousand years of mummification. And she really can’t imagine being chosen to aid him in an epic quest that will lead them across the globe. But fate has taken hold of Lily, and she, along with her sun prince, Amon, must travel to the Valley of the Kings, raise his brothers, and stop an evil, shape-shifting god named Seth from taking over the world.

Al vanaf ik het me kan herinneren ben ik een fan van films waarin graftombes worden bezocht en waarin allerlei boobytraps op de loer liggen. Indiana Jones, Lara croft, The Librarian om er een paar te noemen. En ook de The Mummy films vind ik ontzettend vermakelijk.
Daarom kwam dit boek ook gelijk op mijn tbr lijst toen ik het uittreksel las.

Mijn ervaring met Colleen Houck is echter niet zo goed. In 2012 las ik de eerste twee delen van haar Tiger Saga, maar ik ben nooit verder gekomen. Ik wilde wel graag want ik vond het hartstikke leuk, maar toen er sprake van was dat het niet zo lang meer zou duren voor ze de serie compleet had besloot ik daarop te wachten. Maar het laatste boek werd telkens weer uitgesteld. En ik wacht nog steeds…..al 5,5 jaar .
Dus ja, ik keek de kat eerst uit de boom. Even afwachten of ze wel bij machte is een serie af te ronden.

Maar warempel, het is haar gelukt. En vrijwel onmiddellijk na het verschijnen van het laatste deel begon ik in Reawakened. En het was bijna wat ik er van verwachtte. Bijna, want ik moet toegeven dat ik in het begin heel erg moest wennen aan prins Amon. Een kale prins Amon. En laat ik nou niet zo heel erg gecharmeerd zijn van kale mannen, uitzonderingen daargelaten natuurlijk 😉 . Dat is natuurlijk heel erg oppervlakkig van mij maar hee, ik houd nou eenmaal van een mooi bos haar, en dan ook nog het liefst zwart. Ik had er dus moeite mee om hem mij voor te stellen…..

Het was dus even wennen maar zijn zonnige persoonlijkheid (pun intended 😉 ), en de humor die om de hoek komt kijken als een Egyptische Prins van duizenden jaar oud ineens terecht komt in het moderne New York, deden me al snel genieten van dit boek. En eenmaal aangekomen in Egypte leek het alsof ik middenin een van mijn films zat. We rolden van de ene in de andere boobytrap en onze hoofdpersonen bevonden zich meer dan eens in groot gevaar.

Lily is de personage vanuit wiens oogpunt het verhaal is geschreven en ze is een krachtige persoonlijkheid.
In het begin is ze bang van het onbekende; de vreemde jongeman met zijn vreemde uiterlijk en gedrag. Maar al snel komt er een vastbesloten jonge vrouw naar boven die Amon koste wat kost, zelfs haar eigen welzijn en leven in de waagschaal stelt, wil helpen. En dat doet ze vol overgave.
Het enige waar ik mij aan erger is haar ‘gezeur’ over haar gevoelens voor Amon. Zo krachtig als ze aan de ene kant is, zo zwak is ze aan de andere en die kant had ik liever niet gezien.

In het kort

Met dit boek heeft Colleen Houck een bijzonder goed avontuur geschreven met een rijke Egyptische historie en mythologie. Of het allemaal accuraat is geen idee, zo goed ben ik er niet mee op de hoogte, maar ik ga er vanuit dat de auteur haar huiswerk heeft gedaan. Ik vond het in ieder geval ontzettend leuk en interessant om over te lezen!

Wat de schrijfstijl betreft, daar had ik af en toe wel wat moeite mee. Het gebeurt bijna nooit meer dat ik het woordenboek in mijn ereader moet raadplegen, maar deze auteur houdt nogal van ‘dure’ en vreemde woorden. Woorden die ik niet of zelden in andere boeken tegen ben gekomen. Maar goed, daar leer je weer van .