Abbi Glines - Like a Memory
Serie: Sea Breeze Meets Rosemary Beach #1
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
One memory. One special summer. The one thing Bliss had lost herself in when the fear and sickness were too much, moments never to be damaged by the harsh reality that followed… until now. Bliss York didn’t live a normal teenage life. She didn’t go to Friday night football games, walk the halls with her friends every day, go to her prom or even walk to receive her diploma. It had all been taken from her the fall that she was fifteen years old and she was given the diagnosis no one ever wants to hear. She had leukemia. Seven years after spending a summer with a girl who he knew would always be his first love and the one who got away, Nate Finlay returns to Sea Breeze to help his fiancé open her new boutique clothing store. When the new employee walks in Nate is taken back seven years to the girl he thought he’d love forever. The one who never answered his calls or returned his text. The one who shut him out completely with not even a goodbye and broke his heart. They’ve each become someone different. No longer the young teens with stars in their eyes. But does that matter when your heart still says that’s the one.

Wat was het leuk om terug te keren naar Rosemary Beach!
Maar jee……het was een hele toer om alle kinderen van de vriendengroep van die serie te kunnen plaatsen. En wat zijn het er veel!
Als Abbi Glines van al die kinderen het verhaal wil vertellen heeft ze nog wel wat te doen. Ik houd haar niet tegen!

Geweldig was het om weer in die wereld te kruipen met Abbi Glines, het is veel te lang geleden dat ik een boek van haar gelezen heb.
Dat neemt echter niet weg dat ik van dit boek niet zo ondersteboven was als van de meeste boeken van haar.

We volgen het verhaal van Bliss York en Nate Finlay.
Nate kon ik gelijk plaatsen maar Bliss? Wie zijn haar ouders?
Ah, toen ik daar achter kwam kon ik mijzelf wel voor het hoofd slaan.
Cage York, de sexy playboy, en Eva. Wat genoot ik van hun verhaal. En nu is hun dochter aan de beurt!

Cage en Eva’s leven is niet makkelijk geweest.
Hun dochter Bliss heeft moeten vechten voor haar leven en daardoor bemoederd Eva haar 19 jarige dochter nog veel te veel.
Bliss heeft door haar ziekte zoveel op moeten geven en besluit dat het nu tijd is om voor zichzelf op te komen en op eigen benen te gaan staan.
Ze wil zich voelen zoals iedere 19 jarige zich zou moeten voelen; vrij en onbezorgd.
Ze vind een baantje in een boetiek die nog geopend moet worden en op één van de eerste dagen dat ze met de inrichting bezig is loopt ze Nate Finlay tegen het lijf. De jongen waar ze als 15 jarig meisje van is gaan houden en nooit heeft kunnen vergeten.

Nate is de verloofde van Octavia, de bazin van Bliss, en door de ontmoeting met zijn oude liefde staat zijn hele wereld op de kop.
Hij heeft Bliss ook nooit kunnen vergeten, maar het feit dat ze nooit meer van zich heeft laten horen heeft hem hard gemaakt. En gevormd tot de man die hij nu is. Een man die een makkelijke, en comfortabele, relatie verkiest boven liefde.

Het gaat zoals het meestal gaat in boeken als deze.
Ze trekken elkaar aan en stoten elkaar af.
Het ene moment zijn ze gelukkig want ze hebben elkaar gevonden en het andere moment zitten ze in zak en as door de problemen waar ze tegenaan lopen.

Ik heb meer dan genoeg boeken van Abbi Glines gelezen om te weten wat ik kan verwachten en dat is niet erg, elk boek heeft zijn eigen plot en geen twee personages zijn gelijk, en ik heb er bijna altijd van genoten. En toch vond ik Nate zijn reactie op wat er gebeurde, de reden waarom hij vind geen relatie te kunnen hebben met Bliss, een beetje over the top.
Ik snapte zijn verdriet, boosheid en schuldgevoel. Ook snapte ik zijn beweegredenen maar zijn tegenreactie was te.

Vier sterren vind ik aan de ene kant wat teveel, maar 3,5 is weer te weinig want ik genoot er enorm van om terug te zijn in Rosemary Beach. Hopelijk is de volgende in de serie, Because of Lila, mij meer waard.