Jeaniene Frost - The Beautiful Ashes
Serie: Broken Destiny #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2014
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
In a world of shadows, anything is possible. Except escaping your fate. Ever since she was a child, Ivy has been gripped by visions of strange realms just beyond her own. But when her sister goes missing, Ivy discovers the truth is far worse—her hallucinations are real, and her sister is trapped in a parallel realm. And the one person who believes her is the dangerously attractive guy who's bound by an ancient legacy to betray her. Adrian might have turned his back on those who raised him, but that doesn't mean he can change his fate…no matter how strong a pull he feels toward Ivy. Together they search for the powerful relic that can save her sister, but Adrian knows what Ivy doesn't: that every step brings Ivy closer to the truth about her own destiny, and a war that could doom the world. Sooner or later, it will be Ivy on one side and Adrian on the other. And nothing but ashes in between…

Toen ik de laatste Night Prince novel uit had en op zoek ging naar nieuw leesvoer kwam ik deze serie van Jeaniene Frost tegen.
En omdat ik zo enorm had genoten van Jeaniene’s schrijfstijl en vindingrijkheid leek het me een goed moment om met Beautiful Ashes te beginnen.

De wereld opbouw is net zo origineel en verrassend als die van Jeaniene Frost’s vampier series en ook de schrijfstijl is wat ik van haar gewend ben. Het enige wat anders is is dat het een New Adult is. En voor een NA vond ik de hoofdpersoon Ivy een tikkeltje te onvolwassen.
Niet in haar bereidwilligheid om haar zus te vinden en zichzelf daarvoor in het gevaar te storten, maar in haar aantrekkingskracht/crush op Adrian. Het was instant en ze was er naar mijn smaak veel te veel mee bezig.

Alles wat buiten die ‘obsessie’, om het zo maar even te noemen, gebeurde was echter geweldig leuk om over te lezen.
We gaan nl samen met Ivy en Adrian naar de koninkrijken van de demonen en die zijn machtig interessant, maar ook gruwelijk om over te lezen.
Het is weer eens iets heel anders dan de hel, alhoewel je het hel op aarde kunt noemen.
En de rol die de Angels, of Archeron zoals ze hierin genoemd worden, spelen is op zijn zachtst gezegd ongelofelijk irritant.
Zelden heb ik Angels zo irritant gevonden.

Over het geheel genomen vond ik The Beautiful Ashes een leuk boek, maar het haalt het in mijn ogen niet bij de Night Prince.
Dat wil echter niet zeggen dat ik niet verder ga met deze serie want aar was hij, ondanks de irritaties en het onvolwassen gedrag van Ivy, toch iets te leuk voor.
Ik was zelfs van plan ze alle drie in één ruk uit te lezen ware het niet dat het laatste deel nog uit moet komen.
Ik moet dus nog even wachten.