Karice Bolton - RecruitZ
Serie: Afterworld #1
Genre: Adult, Horror
Gepubliceerd: 2013
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Have you tasted fear? I have. It's bitter and lingers in your mouth long after the moment has passed. That fear kept me alive during the apocalypse. I never stopped moving, and I never gave up hope. The outbreak is over and vaccinations have been administered, but I'm tasting that fear again. Why? Because the undead have returned, and this time there's no stopping them or the people who control them. But I refuse to give up. The outbreak might be over, but the nightmare is just beginning.

Recruitz is voor mij het eerste zombie boek waarin ik kan lezen over het leven na de zombie’s.
Iedereen is gevaccineerd, men gaat weer aan het werk en probeert het oude leven weer op te pakken. Het leven is niet eens zoveel anders dan voor de uitbraak; alleen de vernielde en verlaten gebouwen herinneren nog aan die vreselijke tijd.
De enkele zombie die nog rondloopt word snel en zonder veel omhaal door de overheid verwijderd. Alles is onder controle. Zo lijkt het.

Rebekah, ons hoofdpersonage, komt er echter op een gruwelijke manier achter dat zombies nog steeds de aarde bevolken.
Op zoek naar de waarheid en wraak komt ze terecht in een onderwereld die draait om zombies.
Samen met Preston, een barman uit één van de onderwereld café’s, begeeft ze zich in die onderwereld om de waarheid en het waarom te achterhalen.
Waarom haar man, en de zus van Preston, het target waren van de zombies en wie ze onder controle heeft en hoe.
Het is een gevaarlijke zoektocht die me een aantal keer flink het zweet in de handen wist te krijgen.

Ondanks dat het een heel ander zombie verhaal is dan wat ik normaliter gewend ben, vond ik het ontzettend interessant om te lezen.
Ik had er erg veel moeite mee om het boek weg te leggen want het is enorm spannend en er gebeuren schokkende dingen, dingen die je niet aan ziet komen, dingen die je de mond open doen vallen.
Toch zette ik er hier en daar wat vraagtekens bij. Gebeurtenissen die in mijn ogen niet kunnen of te makkelijk worden opgelost.

Show spoiler Hide spoiler
Bijvoorbeeld bij ontsnapping uit het warenhuis waarbij Preston met een touw aan een balk hangt. Hij weet één van de twee bewakers de nek te breken met zijn benen.Dat kan ik nog volgen. Maar die 2e dan? Die staat ernaast. Die kan een man die aan een balk hangt toch wel aan? Maar nee, ook die schakelt hij heel makkelijk uit.
Dan het incident op de brug.De soldaat houd een revolver tegen het hoofd van Braden.Hij schiet en Braden valt in een tientallen meters diep ravijn. Je denkt ‘die is er geweest’, maar later blijkt dat hij zich net voor het schot heeft laten vallen en hij de val in de afgrond overleefd heeft.
In mijn ogen is dat absoluut ongeloofwaardig.


De schrijfstijl is zoals ik het graag zie, lekker vlot en zonder veel onnodige en overbodige toevoegingen. Rebekah en Preston zijn leuke personages en zijn niet bang om het gevaar op te zoeken.
Natuurlijk zorgt de komst van Preston voor romantiek, maar het is niet de hoofdzaak en ook al ontdekt Rebekah dingen over haar man die ze niet wist en die ze niet leuk vind, ze stort zich niet in een seksuele relatie met Preston ook al vind ze hem erg aantrekkelijk.

AlibiZ gaat iets meer in de richting van een sciencefiction dan een standaard zombie verhaal, maar we krijgen genoeg interacties met zombies om mij tevreden te houden.