Aileen Erin - Becoming Alpha
Serie: Alpha Girl #1
Genre: Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: 2013
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Tessa McCaide has a unique talent for getting into trouble. Then again, it isn’t easy for a girl with visions to ignore what she sees. Luckily Tessa and her family are leaving California and moving halfway across the country, giving her the perfect opportunity to leave her reputation as “Freaky Tessa” behind. But Tessa doesn’t realize that kissing the wrong guy in her new Texas town could land her in far more trouble than she ever imagined. Like being forced to attend St. Ailbe’s Academy, a secret boarding school for werewolves. Even if the wrong guy did accidentally turn her into one of “them” and doom her to attending the weirdest high school ever, Tessa can’t help her growing attraction to the mysterious Dastien Laurent. When vampires attack St. Alibe’s and her visions pinpoint an enemy in their midst, Tessa realizes that boy drama and her newfound canine tendencies might just be the least of her problems.

Meer dan 3 jaar stond dit boek op mijn to-read list van Goodreads, dus het werd wel eens tijd dat ik er aan begon.
Weerwolf boeken doen het bij mij over het algemeen altijd wel goed en ik had er dan ook het volste vertrouwen in.
En ja, Becoming Alpha was een leuk boek, maar ik had er een beetje meer van verwacht.

Er gaat een hele nieuwe bovennatuurlijke wereld open voor Tessa, ons 17 jarige hoofdpersoon.
Tessa is zelf ook niet helemaal normaal te noemen, ze kan de gedachten van iemand lezen door hem of haar aan te raken, maar weerwolven, vampiers en witches?? Nee dat was compleet nieuw voor haar.
De manier waarop ze er achter komt dat deze bovennatuurlijke wezens bestaan is nogal ongelukkig; terwijl ze wordt gekust door een knappe jongen bijt hij haar en vanaf dat moment veranderd haar hele leven.
Ineens is ze een leerling van St. Ailbe’s Acamemy en mag ze de campus niet verlaten voor ze haar wolf onder controle heeft. En dan blijkt ze tot overmaat van ramp ook nog de mate te zijn van de jongen die haar beet.

Zoals ik al zei is dit een leuk boek, maar ik had toch moeite met wat dingen.
Zo was het boek in mijn ogen wat naïef en onvolwassen.
Tessa had bijvoorbeeld meteen een enorme crush op Dastien en haar gezeur en onzekerheid over of hij haar nu wel of niet wilde was nogal kinderlijk.
Ik kon er trouwens wel respect voor opbrengen dat ze zo verstandig was zich niet meteen door hem te laten claimen als zijn mate, dat was een pluspunt.

Tja en dan hebben we nog de geijkte rivaliteit tussen het meisje dat de jongen wil en het meisje dat de jongen krijgt, en de cat-fights daaromheen. Een dertien in een dozijn scenario dus.
Niet vervelend genoeg om het boek een slechte recensie te geven maar wel iets waar ik mij af en toe aan stoorde.

Becoming Alpha heeft een paar mysterieuze en spannende elementen, maar het is geen boek waarbij je je adem inhoud van de spanning en sensatie.
Romantiek is aanwezig maar het is niet echt tenenkrullend te noemen.
Op de schrijfstijl heb ik niks aan te merken, die was gewoon goed, en met de wereld opbouw was ook helemaal niks mis.